YÖK Tarafından İlk Kez Çağrısı Yapılan Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Kapsamında Üniversitemizden 2 Proje Kabul Edildi

YÖK tarafından Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı çerçevesinde üniversitelerden yapılan 153 proje başvurusundan 23 tanesi desteklenmeye değer bulundu. Program kapsamında Üniversitemizden 2 proje kabul edildi. Yükseköğretim Kurulu’nda gerçekleşen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ile proje yürütücüleri Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Doç. Dr. Cüneyt Nadir Solak katıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören tarafından proje sözleşmesi imzalandı.

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği öncelikli alanında yürütücülüğünü Prof. Dr. Hasan Göçmez’in yaptığı, araştırmacı Doç. Dr. Mustafa Tuncer ile Seher Çetin ve Cengiz Kaya’dan oluşan lisansüstü öğrencilerin yer aldığı ekip, Japonya’da bulunan Yamaguchi Üniversitesi araştırmacılarıyla beraber “ZrB2 Esaslı Seramiklerin Sentezlenmesi ve Solar Yöntemle Sinterlenmesi” konusunda çalışmalar yapacak. Proje kapsamında ekipler karşılıklı ziyaretlerde bulunacak, öğrenci ve öğretim elemanı değişimleri gerçekleştirilecek.

Moleküler-Hücresel Mühendislik öncelikli alanında ise yürütücülüğünü Doç. Dr. Cüneyt Nadir Solak’ın yaptığı, Doktora Öğrencisi Aydın Kaleli ve yüksek lisans öğrencileri Elif Yılmaz ile Ayşe Yıldız’ın yer aldığı ekip, Szczecin Üniversitesi (Polonya), Deniz Biyolojisi Araştırma Merkezi (Rusya) ve Karadağ Araştırma Enstitüsü’nden (Rusya) uzmanlarla “Karadeniz Bölgesi Denizel Bentik Diyatomelerinin Taksonomik ve Moleküler Açıdan İncelenmesi” konusunda çalışmalar yapacak. Proje kapsamında ekipler karşılıklı ziyaretlerde bulunacak, öğrenci ve öğretim elemanı değişimleri gerçekleştirilecek. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Ekim 2016, Perşembe / 4268 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler