Kütahya’nın Nadide Sanatkârı Ahmet Yakupoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Değerli büyüğümüz Ahmet Yakupoğlu 96 yaşında tedavi gördüğü Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayata gözlerini yumarak, Hakka yürüdü. Cenazesi İkindi Namazına müteakip Ulu Camii’nden kaldırılarak Ahi Erbasan Mezarlığına defnedildi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Uygunun kıldırdığı cenaze merasimine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, STK Temsilcileri, daire müdürleri, yakınları ile çok sayıda vatandaş ve yetiştirdiği öğrencileri katıldı.

2000’e yakın orijinal tablosu bulunan ve Maltepe Mahallesi’ndeki evini Üniversitemize bağışlayan Ahmet Yakupoğlu bir süre önce kendi adına kurulan vakfı feshederek kendi elleriyle işlediği Çinili Cami’yi, Maltepe Mahallesi’ndeki bahçesini ve diğer mal varlıklarını, 3000 kitaptan oluşan sanat kütüphanesini, 1500’den fazla tablosuyla tezhip ve minyatür eserlerinden oluşan diğer tüm çalışmalarını da Üniversitemize bağışlamıştı.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Ekim 2016, Salı / 4059 defa okundu.