15 Temmuz Şehitler Külliyesi‘nin Temeli Demokrasi Kahramanlarıyla Atıldı

Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuz Külliyesi olarak belirlenen ancak; 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sonrası adı “15 Temmuz Şehitler Külliyesi” olarak değiştirilen külliyenin temel atma töreni geniş katılımla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, TBMM Divan Katip Üyesi AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Bülent Cırık, Tavşanlı Meslek Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Haluk Güneş, darbe direnişinin sembolü haline gelen demokrasi kahramanları Şerife Boz, Mehmet Köse, Metin Doğan ve Safiye Bayat, Tavşanlı Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli, STK Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Törende demokrasi kahramanları Şerife Boz, Mehmet Köse, Metin Doğan ve Safiye Bayat 15 Temmuz gecesinde neler yaşadıklarını anlattı. Duygusal anların yaşandığı törende demokrasi kahramanları katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. 

“İhanetin de fedakârlığın da derecesini gördük”

15 Temmuz’da Türkiye’nin Dünya’daki yerini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir o gece yakalanan birlik ve beraberliğin daimi olmasını diledi. Vali Nayir, “Camiler bizleri, gönüllerimizi, dualarımızı bir araya getiren, birlik ve beraberliğimizin önemli timsali olan yerlerdir. Temelini atacağımız 15 Temmuz Şehitler Külliyesi en çok ihtiyaç duyacağımız milli birlik ve beraberliğimiz için önemli bir vesile olacak. Demokrasi kahramanlarımızın adını yaşatacağı 15 Temmuz Şehitler Külliyesi bu milli birlik ve beraberlikteki,  bu dönemeçteki yaşadıklarımızı her ismi anıldığında tekrar tekrar hatırlatacaktır. 15 Temmuz çok şeyin ortaya çıkmasına sebep oldu. İhanetin de fedakârlığın da derecesini gördük. Bir diğer gördüğümüz şey ise; insanımızın bir araya geldiğinde neler yapabileceğiydi. 15 Temmuz gecesinde milletimizin gücünü ve kudretini gördük. Tanka karşı terlikle çıkılabileceğini gördük. Kendimize olan güveni bir kez daha ispatladık. Dünyadaki yerimizi de bir daha gösterdik. Diliyoruz ki bir daha yaşamayız. Diliyoruz ki bunların hepsinden çıkarılacak dersler ile geleceğimize daha emin adımlarla yürürüz. Üniversitemizin ihtiyacını giderecek ve burada yaşatılacak isimler gelecek nesiller için elbette ki çok önemli. Bizler buna da önem veriyoruz. Ayrıca kurumlar arası işbirliği bizim çok becerebildiğimiz hususlardan değil. Bugün burada bunun da güzel bir örneğini görüyoruz. Huzurlarınızda tekrar 15 Temmuz gecesi şehadete ulaşan bütün insanlarımızı rahmet ve minnet ile anıyorum” diye konuştu. 

Tavşanlı İlçe Müftüsü Mecit Amil’in şehitlerin manevi hatıraları için dua etmesinin ardından 15 Temmuz Şehitler Külliyesi’nin temeli Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki heyet tarafından atıldı. Tören sonunda katılımcılara helva dağıtımı yapıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Ağustos 2016, Cumartesi / 3014 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler