Gediz Meslek Yüksekokulu’nda Mayıs Ayı Kariyer ve Gelecek Planlama Haftası Kapsamında Panel Gerçekleştirildi

Gediz Meslek Yüksekokulumuz tarafından Bankacılık ve Sigortacılık, Lojistik ve İşletme Yönetimi bölüm öğrencilerinin katıldığı panel düzenlendi. Düzenli olarak yapılan Kariyer ve Gelecek Planlama Günleri kapsamında öğrencilere gelecekleri hakkında neler yapmaları gerektikleri hakkında konuşmalar yapıldı. Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu tarafından düzenlenen panelde konuşmacı olarak katılan Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akbulut, Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Ömer Zafer Güven ve DPÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Öğr. Gör. Murat Enes Kurt hazır bulundu.

İlk olarak öğrencilere konuşma yapan Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akbulut “Kariyer planlamada dikkat etmeniz gereken ilk şey gerçekten ne yapmak istediğinize karar vermektir. Karar verdikten sonra yapmanız gereken işlemler sandığınızdan çok daha kolay olacaktır. Ne istediğinize karar vermenin yolu kendinizi tanımaktan geçer. Kim olduğunuzu, neleri yapmaktan zevk aldığınızı, bilgi ve becerilerinizi, başarılı olduğunuz alanları bilmelisiniz. Kendi kendinize yapacağınız değerlendirmelerin yanı sıra, çevrenizde size yakın olan insanlar da bu konuda size çok yardımcı olacaklardır.” dedi

Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Ömer Zafer Güven ise “Yapmanız gereken ilk şey, oturup geleceğiniz ile ilgili bir kariyer planı yapmaktır. Kariyer planı kariyerinizde ulaşmak istediğiniz hedefe ulaşmanızı kolaylaştıracak bir haritadır.” dedi.

Son konuşmayı yapmak üzere gelen DPÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Öğr. Gör. Murat Enes Kurt, girişimci bir ruha sahip olmanın gelecekte insanlara ne kadar fayda sağladığını, ticari anlamda ülke olarak pes etmeyen, çok çalışan, hedefleri olan bir nesile ihtiyaç olduğundan bahsedip, katılımcılarında söylediklerini gerçekleştirecek potansiyellerini olduğundan bahsetti.

Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akbulut, Kütahya sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Ömer Zafer Güven ve DPÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Öğr. Gör. Murat Enes Kurt’a okulumuzun talebine gösterdiği olumlu yaklaşım ve gerçekleştirdiği sunum için Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 31 Mayıs 2016, Salı / 2088 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler