Domaniç MYO‘da Muhteşem Mezuniyet Coşkusu

Domaniç Meslek Yüksekokulumuzda 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı. Öğrencilerin coşkusunun yüzlerine yansıdığı mezuniyette evlatlarının mezuniyet sevincini yaşamak için gelen aileler de, mezuniyet sevincini gözyaşlarıyla yaşadılar. Mezuniyet törenine Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halis Aydemir, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halis Aydemir Yaratıcısının insanlara belli bir ömür verdiğini ve her şeyi planladığını ona inanan bir kalbin ferah bulacağını, engelleri aşağını kaydederek şunları söyledi: "Hayatımızın belli bir akışı olduğunu görüyoruz. Siz gençlerin mezun olduğunuz bugünde; önünüzde en önemli şey bu planı yapmaktır. Sizi bekleyen hayatla alakalı olan kiminiz DGS üzerinden lisans tamamlamayı; kiminiz iyi bir iş kurmayı ve böylece hayata katılmayı planlıyorsunuz. Ama unutmayın her başlangıç sonlu; dolayısıyla ötesine doğru kalıcı olan sonsuz bir başlangıca doğru hepimiz heyecanla yol almaktayız. Burada başarılı olmak aslında hayatı anlamlı kılan ve ötesine yatırıma dönen iyi bir şey. Bu noktada bizi başarılı kılacak olan şey nedir? Ben onu tekbir kelime olarak ifade ediyorum. İnsanı yaratan insana bu kapasiteyi vermiş. O kapasite, o şey, o cevher nedir? O bizim kalbimiz. Kalbimizde hissettiklerimiz ve onun neticesi dışa vurduğumuz içtenliğimiz. Eğer içtenliğimiz olursa, hayatta bugünden itibaren sizi bekleyen süreçte içtenlikle yol alırsanız; bu dürüstlüğe dönüşecek, samimiyete dönüşecek, sizi iyi bir birey kılacak hem Allah katında hem insanlar arasında. Hayatta bu size saadete dönüşecektir. Yaradan'a karşı olan sorumluluğumuz vicdanımızı yaşatıyor bize. Ne olur yaşamımızın bundan sonraki kısmında, asla vicdanınızla aranıza makas koymayınız. Vicdanınızla birlikte yürüyün, dürüst olun, samimi olun. Hayatta nice olanaklar sizi bekliyor. "

Öğrenim hayatında başarısız, vasat olan bazı öğrencilerin hayatta başarılı olabildiklerini kaydeden Aydemir, "Başarı içtenliğinize bağlı" dedi.

"Kendinize Doğru Hedefler Belirleyiniz"

Öğrencilere mezuniyet sonrası hayatları için tavsiyelerde bulunan Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk; "Kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Önünüze bir sürü engeller çıkacak, bocalayacak, zorlanacaksınız fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına engelleri bir bir aşacak, mutlu ve özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam süreceksiniz." diyerek mezun öğrencilere başarılar diledi.

"Hayata Pozitif Bakan Bireyler Olunuz"

Domaniç Meslek Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Grv. Ahmet Bülent Gül, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bizlere 2 yıl önce emanet ettiğiniz evlatlarınızı, sizlere bilgiyle, beceriyle, tecrübeyle donanmış, gelecek hedefleri kendilerine gösterilmiş ve hedefleri olan, vizyon sahibi bireyler olarak mezun oldukları ve mezuniyet sevincini paylaştığımız bugünde sizlere en güzel şekilde teslim ediyoruz.

Değerli hocalarımız, mesai mefhumu tanımadan fedakarlıklarda bulunarak bizlere emanetiniz olan evlatlarınıza en iyi bir eğitimi vermeye, onlarla yol göstermeye çaba sarf ettiler. Onlarla bir anne, baba şefkatiyle, ağabey kardeş sevgisiyle ilgilendiler, sorunları oldu çözdüler, üzüntüleri oldu birlikte üzüldüler. Sırları oldu sırdaşları oldular. Sizin emanetinizi en iyi şekilde sizlere teslim etmek için var güçleriyle çalıştılar. Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Meslek Yüksekokulu yönetimi ve öğretim elemanları olarak özellikle Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören'in ve Rektörlük birimlerimizin sundukları imkânlarla, destekleriyle, ilçe Kaymakamlığımızın, Belediyemizin, kurum idarecilerimizin ve okul derneğimizin katkılarıyla evlatlarınızı iyi bir eğitim ile hayata hazırlarken, onlara vatan, bayrak, millet sevgisini de vererek bunu yapmaya çalıştık. İki yıl su misali gelip geçti... Sizlere kazandırdığımız iyi bir eğitim ve vizyon ile iş hayatına atıldığınızda başarılı olacağınıza eminiz. Sizler, gittiğiniz yerlere aldığınız eğitimin ışığını götürün. Hayatta hep güzel görüp güzel düşünen, hayatından lezzet alan, bulundukları ortamlara güzellikleri taşıyan, hayata pozitif bakan, her sorunun çözümü vardır diyerek çözümsüzlük değil çözüm üreten bireyler olunuz... Milli ve manevi değerlerinize bağlı, daima iyi ve güzel şeyler yaparak topluma güzellikler sunan, çalıştıkları iş yerlerine faydalar sağlayan bireyler olunuz... Bizler, ileride sizlerin başarılarınızla gurur duymak istiyoruz. Bizleri ve ailelerinizi, sevenlerinizi başarılarınızla gururlandırınız."

Öğrenciler adına konuşma yapan Sibel Kara yaptığı konuşmada Domaniç ve Domaniç Meslek Yüksekokulu'nda güzel anılarla ayrıldıklarını ifade ederek, kendilerinin yetişmesinde emeği geçen hocalarına öğrenciler adına teşekkür etti.

Kazada Hayatını Kaybeden Öğrencinin Mezuniyet Belgesi Annesine Verildi

Geçtiğimiz aylarda elim bir kazada hayatın kaybeden Yunus Emre Şimşek'in temsili mezuniyet belgesi annesine verildi. Gözyaşlarıyla mezuniyet belgesini Okul Müdürü Öğr. Grv. A. Bülent Gül'ün elinden alan anne, en çok istediğimiz şeydi oğlumuzun mezuniyetinde bulunmak, kader böyleymiş, diyerek teşekkür etti.

Mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halis Aydemir, Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Okul Müdürümüz Öğr. Grv. A.Bülent Gül, Okul Müdür Yardımcılarımız Öğr. Grv. İlker Vural, Öğr. Grv. Okan Mete ve bölüm başkan ve öğretim elemanları tarafından verildi.

Törende, Meslek Yüksekokuluna katkıda bulunan bazı kurum ve kuruluş temsilcilerine de katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Mezuniyet konuşmaları sonrası öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar. Mezuniyet töreninde misafirlere ayran, pilavı ve lokma tatlısı ikram edildi. Mezun öğrenciler, günün hatırasını albümlerinde yaşatmak için aileleri, hocaları ve arkadaşlarıyla bol bol anı fotoğrafı çektirdiler. Ailelerde evlatlarının mezuniyet töreni hatıralarına an be an kameralara almaya çalıştılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Mayıs 2016, Pazartesi / 2809 defa okundu.

Etiketler : dpü, radyo dumlupınar,

Bu Kategorideki Diğer Haberler