Türkiye’de Merkez Bankacılığı Semineri

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Finansal Okuryazarlık Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak T.C. Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz‘ın katıldığı Türkiye’de Merkez Bankacılığı Semineri düzenlendi.

Seminerde konuşan T.C. Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz şunları söyledi: “Bir insan kendisini iktisatçı olarak tanımlayabilmesi için çok iyi bir üniversiteden mezun olması ve doktorasını tamamlamış olması gerekmektedir. Ekonometri bilmeden, matematik bilmeden iktisatçı olunamaz. Merkez bankacılığının %50’si bilimdir. Ekonometridir, matematiktir ve istatistiktir. Diğer %50’si de sanattır. Bu sanatı tecrübeyle kazanıyorsunuz. Önünüze binlerce veri, bilgi geliyor. Bu verileri analiz ediyorsunuz, yorumluyorsunuz. Sonrasından bunlara göre yönünüzü tayin ediyorsunuz.

Merkez bankaları paranın itibarını korumak ve parayı yönetmek amacıyla kurulmuşlardır. Türkiye Merkez Bankası kendi özel kanunu olan, kendi özel kanununda düzenlenmeyen hususlarda Türk Ticaret Kanununa bağlı bir anonim şirkettir. Dünyada başka anonim şirket olan merkez bankaları vardır.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Mayıs 2016, Pazartesi / 2214 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler