Altıntaş Meslek Yüksekokulumuzda Sürdürülebilir Vatandaşlık Paneli Düzenlendi

Altıntaş MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü 2. sınıf öğrencilerimiz, Öğretim Görevlisi Turgay İPEK ile birlikte, sürdürülebilirlik kavramının çeşitli yönlerini ele alan bir panel düzenledi. Panele, Yüksekokulumuzun çeşitli bölümlerinden öğrencilerimiz ile öğretim elemanlarımız katıldı.

Sürdürülebilirlik kavramının tanımı ve tarihçesi, çevresel sürdürülebilirlik kapsamında çöp ve geri dönüşümün önemi, sürdürülebilir tüketim önerileri ve sürdürülebilirlik için eğitim başlıkları öne çıkan konular arasındaydı. Panelde ayrıca 1992 yılında, Rio de Janerio’da yapılan BM Dünya Zirvesinde, 12 yaşındaki Kanadalı kız çocuğu Severn SUZUKİ’nin yaptığı 6 dakikalık konuşma, Türkçe altyazılı olarak izletildi. Son bölümde öğrencilerimizden gelen sorular ve görüşler değerlendirildi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Mayıs 2016, Cuma / 2202 defa okundu.

Etiketler : dpü,