Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlandı

Üniversitemiz Kütahya Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Kutlama Etkinlik programı düzenlendi. Etkinlik boyunca Panel/Konferans/Hemşirelik Bölümü Sınıflar arası Futbol Turnuvası/Öğrenci etkinlikleri (Beden Kitle İndeksi Hesaplama, Kan basıncı ölçümü) yer aldı.

Hemşirelik Haftası etkinlik programı Kütahya Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Fatma Başar, Hemşirelik Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Betül Yavuz hemşirelik bölümü öğretim üyelerimiz ve öğretim elemanlarımız ile Hemşirelik Bölümü öğrencilerimizin katıldığı Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı.

Etkinlik kapsamında Kanıta Dayalı Hemşirelik Uygulamaları Paneli’nde açılış konuşması yapan Hemşirelik Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Betül Yavuz şunları söyledi: Öncelikle 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Etkinlik programını düzenlememizde bizlerden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören başta olmak üzere, Yüksekokul Yönetimimize, Üniversitemiz Sağlık Kültür Daire Başkanlığı ile Basın ve Halkla İlişkiler  Müşavirliği çalışanlarına, bölümümüzün değerli öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarına teşekkür ediyorum. 19. Yüzyılın ortalarında Florance Nightingale’in önderliğinde başlayan modern hemşirelik günümüzde gerek klinik gerekse klinik dışında yapılan ve yapılmakta olan kanıt temelli çalışmalar ile sürekli kendini geliştiren profesyonel bir meslektir. Bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hizmetlerin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesinden sorumlu bir sağlık disiplini olan Hemşirelik mesleğini güç çalışma koşulları içerisinde öz verili, sabırlı, hoşgörülü bir şekilde icra eden değerli meslektaşlarım, bölümümüzde görev yapmakta olan değerli öğretim üyesi ve öğretim elamanı arkadaşlarım ve sevgili öğrencilerimiz Hemşirelik Haftamız kutlu olsun.”

Kütahya Sağlık Yüksekokulumuz Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fatma Başar ve Yrd. Doç. Dr. Emel Sezici’nin oturum başkanlığını yaptığı Kanıta Dayalı Hemşirelik Uygulamaları Paneli’nde Yrd. Doç. Dr. Kevser Karacabay sunumunda “Ventilatör İlişkili Pnömonide Bakım Paketi” konulu konuşmasında kanıta dayalı hemşirelik uygulamaları, ventilatörle ilişkili pnömonide kanıta dayalı hemşirelik bakımı konusuna, Yrd. Doç. Dr. Betül Yavuz ise “Pediatrik Yoğun Bakımda Ağız Bakım Paketi” konulu konuşmasında hangi hasta gruplarında ağız bakımı yapılmalı, ağız mukozasını değerlendirmede kullanılan ölçekler ile solüsyonlara ilişkin literatür bilgileri ve Pediatrik yoğun bakımda ağız bakımına yönelik yapılan araştırmalara yer vermiştir.

13 Mayıs Perşembe günü Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği A.D. Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Conk’un Yaşamın Kilit Taşları Konferansı ile devam etmiş ve konuşmasının ardından Prof. Dr. Zeynep Conk’a Kütahya Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Fatma Başar ve Hemşirelik Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Betül Yavuz tarafından üniversitemizin ve hemşirelik bölümünün hediyeleri takdim edildi.   

Hemşirelik Haftası etkinlik programı 18 Mayıs 2016 Çarşamba günü Hemşirelik Bölümü Öğrencileri sınıflar arası Futbol Turnuvasında 1. olan takıma teşekkür belgesinin takdimi, müzik dinletisi ve öğrenci etkinlikleri (Beden Kitle İndeksi Hesaplama, Kan basıncı ölçümü)   ile sona erecektir. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Mayıs 2016, Pazartesi / 3250 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler