Ülkemizdeki Sokak Çocukları ve Sorunları Konferansı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından, konuşmacı olarak Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Esra Işık’ın katıldığı Ülkemizdeki Sokak Çocukları ve Sorunları Konferansı gerçekleştirildi.

Gerçekleşen konferansta Yrd. Doç. Dr. Esra Işık çocuk sosyolojisinin ortaya çıkışı ve sosyolojinin bir alt dalı olan çocuk sosyolojisinin öneminden, çocuk sosyolojisi içinde de önemli bir konu olarak incelenen dezavantajlı gruplardan biri olan sokak çocukları konusunda bilgiler verdi.

Ayrıca, Esra Işık, sokak çocuğu literatürde nasıl kavramsallaştırılır ve sokak çocukları kaç kategoride değerlendirilir sorularına cevap vererek sokak çocuklarının karşılaştığı riskler ve sokak çocuklarını bekleyen tehlikeler ile çocukları sokaklarda çalışmaya, yaşamaya iten nedenleri dinleyicilerle paylaştı. Sonrasında, Esra Işık, doktora tez çalışması kapsamında 2004 yılında İstanbul’da gerçekleştirdiği İstanbul sokaklarında çalışan çocuklara dair bulgular ve çocuklarla yapılan görüşmelerden çıkan anekdotlardan örnekler paylaştı. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Mayıs 2016, Salı / 2943 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler