Engelsiz Hayat Topluluğumuz Koşamayanlar İçin Koştu

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelsiz Hayat Topluluğu (EHAT) dünyanın 34 farklı noktasında eş zamanlı olarak koşulan Wings for Life World Run’a 17 koşucuyla katıldı. Dünyanın dört bir yanında farklı hava şartları ve farklı zaman dilimlerinde start alan binlerce katılımcı bir kez daha koşamayanlar için koştu.

İzmir’de gerçekleştirilen koşuya EHAT, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile beraber katıldı. Yarışın Türkiye ayağı, 8108 kayıtla tüm dünyada en çok ilgi gören ikinci noktaydı. İzmir'de sıfıra yakın yükseklik farkına sahip parkura çıkan yarışçı sayısı ise 5271 olarak sayıldı. EHAT üyesi 17 gönüllü öğrenci koşamayanlar için koşarak Üniversitemizi ve Kütahya’yı temsil etti. Koşuda 15 Km sınırını aşarak adını ilk 100 isim arasına yazdıran topluluk üyesi Doğukan Algen “Bu koşuda yarışmıyoruz amacımız dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak. Bu noktada Üniversitemizi ve topluluğumuzu temsil etmek beni fazlasıyla mutlu etti. Yorulduğum noktalarda motivasyon kaynağım koşamayanlar oldu. Attığım her adımda onların önündeki bir engelin kalktığına inandım” dedi.  Ayrıca Wings For Life Word Run paydaşlarından biri olan TOFD yetkilileri böyle bilinçli ve engelleri kaldırmak için hevesli arkadaşları görünce oldukça mutlu mutlu oluyoruz diyerek teşekkürlerini iletti.

Koşuyu başarılı bir şekilde tamamlayan EHAT üyelerimiz, engellilerle vakit geçirerek Üniversitemiz ve faaliyetleri hakkında bilgi verirken gelecek yıl gerçekleştirilecek olan Wings For Life Word Run 2017 için davet edildiler. Koşu sonrası konuşan topluluk Başkanı Kaan Karataş “Böyle büyük çaplı bir organizasyona katılmak bizleri oldukça mutlu etti ve gururlandırdı. Bizler engelleri kaldırmak için engelsiz bir dünya oluşturmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi. 

Koşunun hikaye videosu izlemenizi için

https://www.facebook.com/EngelsizDpu/videos/1602711740019469/?__mref=message_bubble

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Mayıs 2016, Salı / 2587 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler