Görünenin Şiiri Fotoğraf, Görünmeyenin Fotoğrafı Şiir Konferansı

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Yazarlar ve Şairler, Üniversite Sanayi Kamu iş Birliği Geliştirme Toplulukları tarafından, konuşmacı olarak Nurullah Genç‘in katıldığı Görünenin Şiiri Fotoğraf, Görünmeyenin Fotoğrafı Şiir Konferansı düzenlendi. Gerçekleşen konferansa katılım yoğundu.

Edebiyat, kitap ve okumak üzerine konuşan Nurullah Genç şunları söyledi: “TÜİK verilerine göre Türkiye’de bilinçli okuyan oranı %4, televizyon seyredenlerin oranı %95, geri kalan %1’in ne yaptığı bilinmiyor. Böyle bir ortamda sanattan, kültürden, düşünme ve yapma eyleminden beklediğimiz karşılığı almamız mümkün değil. Sizlere ve bizlere bu konuda büyük görevler düşüyor. Sokaktaki insana kültürün ve sanatın alanına çekmek için mücadele vermemiz gerekiyor.”

Sanatın kaynağı, hakikatin kaynağıdır. Allah, ben gizli bir hazineydim. Görünmek istedim, kâinatı yarattım buyuruyor. Hakikat, kâinat görünme arzusunun sonucunda ortaya çıkmıştır diyen Nurullah Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah birtakım sıfatlarını insanlara yansıtmıştır. Bunlara hüner denmektedir. Kimde bu hüner yüksekse, kişi o alanda daha başarılı eserler verir. Allah, insana var olanlar arasında yeni bir şeyler oluşturma sıfatını yansıtmıştır. Bütün sanat eserleri Allah’ın tekvin sıfatının bir sonucudur.”

Konferansın sonunda, Nurullah Genç şiir kitaplarını imzaladı. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mayıs 2016, Pazartesi / 2022 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler