Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Kapsamında Hazırlanan Ahmet Yakupoğlu Altın Fırçalar Tezhip Gurubu Hilye-i Şerif ve Padişah Tuğraları Sergisi Göz Kamaştırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’nin himayesinde, Güzel Sanatlar Fakültemizin ev sahipliğinde, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Doç. Dr. Ercan Taşkın‘ın başkanlığında ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun değerli katkılarıyla hazırlandı.

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Gelenekli Türk El Sanatları Topluluğu tarafından düzenlenen; Ahmet Yakupoğlu'nun başkanlığında  İzmir’de  kurmuş olduğu ve manevi kızı Havva Sökmener'in devam ettirdiği, Altın Fırçalar Tezhip Grubu’nun  Hilye -i Şerif ve Padişah Tuğraları Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışında; Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Mete Buhara ve Sedat Oktar, Baro Başkanı Ahmet Atam, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, çok sayıda Kütahyalı sanatsever, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Sergide Ahmet Yakupoğlu’na ait tezhip eserlerinin yanında 11 sanatçıya ait toplam 72 eser kıymetli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi koordinatörü; Gelenekli Türk El Sanatları Topluluğu Danışmanı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç açılış konuşmasını yaparak; “Ahmet Yakupoğlu'nun maneviyatı ve maddiyatı ile vücut bulan; Kutlu Doğum Haftasında sevgili Peygamberimizin doğumuna ithafen yapılan bu serginin; kitap sanatlarımızın en önemlilerinden bir tanesi olan Tezhip sanatımızın seçkin örneklerinin tüm halka açılacağı önemli bir sergi olacağına inanıyoruz.

Ahmet Yakupoğlu’nun Manevi Kızı Havva Sökmener'in  20 yıl boyunca Ahmet Yakupoğlu’nun başkanlığında beraber  emek verdiği altın fırçalar Tezhip gurubu; Selen Akiş, Ayla Doğanata, Sitare Sertesen, Semra Kıvılcım, Betül Şeker, Pürlen Paruhanlı, Yurdagül Açıkel, Esen Ekel, Hülya Arıcı Çap, Ayşe Çetmen'in eserlerinin bulunduğu karma eserlerden oluşmaktadır” dedi.

Müzehhip Havva Sökmener; “Bu sergiyi açmanın kendisini son derece duygulandırdığını, Ahmet Yakupoğlu’nun izinden giderek hocası Süheyl Ünverin devamı olan ekolü yaşatmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Sökmener; ‘Bu sergiyi kıymetli babam ve Hocam Ahmet Yakupoğlu’ya duyduğum bir vefa ve saygı olarak onun şereflenmesi için talebeleri olarak Kütahya’da onun kurduğu bu Üniversite de açmaktan son derece gurur duyuyoruz. Onun huzurunda saygıyla eğiliyor ve sizleri selamlıyorum. Aşk olsun erenler.’

Sergi 25 Nisan pazartesi gününe kadar gezilebilecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Nisan 2016, Cuma / 3298 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler