Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız 52. Kütüphane Haftasını Çeşitli Etkinliklerle Kutladı

52. Kütüphane Haftası, Üniversitemiz ve Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün düzenlediği çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Vahid Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi Konferans Salonu’nda yapılan açılış programı Yrd. Doç. Dr. Kadir Güler’in Küresel Anlayış ve Kütüphaneler Söyleşisi ile tamamlandı. Ardından Vali Şerif Yılmaz makamında ziyaret edildi. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Oğuz Yoşumaz ve kütüphane personellerimizin yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Vahit Paşa Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Çetin, Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi ile İl Halk Kütüphanesi personeli hazır bulundu.

81 İlde Kitap Okuyoruz etkinliği kapsamında Zafer Meydanı’ndaki park alanında düzenlenen kitap okumayı sevdirmek, insanları kitap okumaya özendirmek ve kitap okumayı bir hobi halinden çıkararak bir ihtiyaç olduğunu anlatmayı amaçlayan etkinlikte, aralarında öğrenci ve vatandaşların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, yarım saat boyunca kitap okudu.

Ayrıca Vahid Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi Konferans Salonu’nda TEOG ve LYS öğrencilerine yönelik Hızlı Okuma Teknikleri Semineri Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğünden Mustafa Şaban Keser tarafından verildi.

Kütüphane haftası etkinlikleri Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız Yazar ve Şairler Topluluğunun ve Dumlupınar Koleji Anaokulu öğrencilerinin DPÜ Merkez Kütüphanesi’ne yapmış olduğu ziyaretle son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Nisan 2016, Pazartesi / 3322 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler