DPÜ’LÜ Turizmciler Gezerek Öğreniyor

Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuzun yeni açılan bölümlerinden biri olan Tavşanlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümümüz Kütahya’ya yeni gelen ve görülmesi gereken yerleri henüz görmemiş öğrencilerimiz için Şehir Turu düzenledi. Tavşanlı Belediyesi ve Uygar Turizm tarafından organize edilen gezi öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Öğrencilerimiz önce Cevizdere Şehitliği’ne gitti ve şehitlere dualar edildi. Daha sonra Emet Termal Resort & Spa’da hem gezdiler hem de eğlendiler. Bol bol fotoğraf çeken öğrenciler, ardından Emet Termal Resort & Spa Otel’e geçti. Otel gezildi ve otel gezisi sucuk partisiyle sonlandı. Ardından Çavdarhisar’daki Aizonai Antik Kenti ve Zeus Tapınağı’nı gezdiler. Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer,  Çavdarhisar Kaymakamı Kerem Türker ile rehber eşliğinde tarihi bilgilerini zenginleştirdiler.

Öğrencilerin bir sonraki durağı ise, Germiyan Sokağı’ndaki konaklar oldu. Öğrenciler Kütahya'nın en eski ve en karakteristik evlerini görme fırsatı buldular. Konaklar ziyaret edildikten sonra, Sarraflar (Çemberciler) Çarşısı’nda yürüyerek Ulu Cami civarında toplanıp Tavşanlı’ya dönüş yapıldı. Geziye katılan öğrenciler, emeği geçen herkese teşekkür ederek çok eğlendiklerini söylediler. Kütahya’da görülmesi gereken çok yer ve mekanın olduğunu söyleyen öğrenciler, bu tür organizasyonların tekrarlanması gerektiğini belirttiler. Çavdarhisar’daki Aizonai Antik Kenti ve Zeus Tapınağı’ndan çok etkilendiklerini söyleyen öğrenciler, herkesin en az Aizonai Antik Kentine bir kere gitmesi gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca Kütahya’da böyle organizasyonların sürekli gerçekleştirilmesini talep ettiler.

Gezi sırasında yardımlarını esirgemeyen ve öğrencilere bizzat eşlik eden Çavdarhisar Kaymakamı Kerem Türker’e, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer’e,  gezinin organizasyonu için en başta Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu yönetimine ve organizasyona katkıları olan Tavşanlı Belediye Başkanlığına, Uygar Turizm’e ve Emet Termal Resort & Spa Otel’e çok teşekkür ediyoruz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Mart 2016, Pazartesi / 2057 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler