Ortadoğu Denkleminde Terör ve Türkiye

Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuz tarafından, konuşmacı olarak Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Bülent Orakoğlu’nun katıldığı Ortadoğu Denkleminde Terör ve Türkiye Konferansı düzenlendi.

Gerçekleşen konferansta Bülent Orakoğlu; Sur’da, Cizre’de Türkiye Cumhuriyeti Devleti için canlarını veren Şehit polis ve askerlerimizi anarak ve onlara Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “2003 yılında Irak işgalinde Saddam’ın elinde o dönem için son teknolojik silahlar vardı. Ancak hepsi çipliydi. İşgalde Irak bu silahların hiçbirini kullanamadı. Irak yerli üretim silahları olsaydı. Batılı güçler hiçbir şey yapamazdı. Türkiye, yerli üretim silah sanayiine çok ciddi yatırımlar yapıyor.

Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelere baktığımızda, Hafız Esad döneminde Kürtler Kuzey Suriye’ye yerleştirilerek, Türkiye’nin Suriye’deki Türkmenlerle ilişkisini kesmek istedi. Amerika, Rusya Kürt koridorunu destekleyerek yine Türkiye’nin Suriye’deki Türkmenlerle ilişkisini kesmek istiyor. Bu koridor oluştuğunda Suriye ve Irak sınırı boyunca Türkiye’nin Türkmenlerle ilişkisi kalmayacak.

Bu gün Türkiye’de artık klasik terörle mücadele etmiyoruz. Terör örgütleri bir araya geldi. Bir kısmı Türkiye içinden, bir kısmı Suriye içinden operasyonlar yapmaya başladı. Amerika desteği ve eğitimiyle terör örgütleri Türkiye’ye karşı güçlü silahlarla saldırıyor. Türkiye’de terörü bitirmek istiyorsak, terörü oluşturan ve destekleyenleri bulmalıyız.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mart 2016, Çarşamba / 2265 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler