Katliamın 24. Yılında Hocalı Şehitleri Bir Kez Daha Anıldı

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kardeş Ülkeler Topluluğu tarafından düzenlenen, konuşmacı olarak Samo Kazimov ve Elnur İsmailov’un katıldığı Katliamın 24. Yılında Hocalıyı Anıyoruz Konferansı gerçekleştirildi. Ayrıca Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Türk Dünyası Araştırma Topluluğu tarafından Sönmeyen Ateş Hocalı Resim Sergisi düzenlendi.

Hocalı Katliamı hakkında bilgilerin paylaşıldığı, Ermenilerin yaptığı zulümlerin ve yaşanan dramların anlatıldığı konferansta konuşmacılar, Türk dünyasının yaşanan bu drama sesiz kalmamasını istedi. Türk gençlerinin tarih bilinciyle Hocalı’ya ve Karabağ’a sahip çıkmalarını öğütlediler.

Konferansta Hocalı Katliamı ile ilgili belgesel gösterimi yapıldı. Gerçekleşen konferansın sonunda konuşmacılar dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Ardından Hocalı Şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Şubat 2016, Cuma / 1824 defa okundu.

Etiketler : dpü,