Öğrencilerimizi Gerçekleşen Konsorsiyum İle Avrupa’ya Staja Gönderiyoruz

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğünün çalışmaları sonucunda öğrencilerimize bir Avrupa fırsatı daha sunuldu. “Anadolu Staj Konsorsiyumu” ile öğrencilerimiz bu yaz Avrupa’da staj yapma imkanına sahip oldu.

“Anadolu Staj Konsorsiyumu”; Anadolu Üniversitesi Koordinatörlüğünde oluşturulan, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi ve Eskişehir Sanayii Odası’nın ortak olduğu bir Erasmus+ projesidir. Konsorsiyumun kurulma amacı; koordinatör ve ortak olan üniversitelerde öğrenim görmekte olan öğrencilere, eğitimleri ile bağlantılı olacak şekilde AB üyesi ülkelerde Eskişehir Sanayii Odası’nın desteğiyle staj olanağı sağlamaktır. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen konsorsiyum, 285000 € luk bütçe ile 3 yıl boyunca devam edecek.

 Faaliyet  Süresi ne kadardır?

  • Staj süresi Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için  3 aydır.
  • 2015-2016 akademik yılında gerçekleşecek staj hareketliliği faaliyetleri, en geç 30 Eylül 2016 tarihinde tamamlanmış olmalıdır.

Kimler Başvurabilir?

  • Kümülâtif ortalamaları 4.00 üzerinden en az 2.20 olan lisans öğrencileri
  • Kümülâtif ortalamaları 4.00 üzerinden en az 2.50 olan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri.
  • 2015-2016 öğretim yılında 4.sınıfta öğrenim gören öğrenciler de, mezuniyetlerini takip eden 12 ay içerisinde Erasmus+ stajından yararlanabilir. Bu durumdaki öğrencilerin, halen öğrenci iken Erasmus+ staj öğrencisi olarak seçilmiş olması gerekmektedir.

Şubat Ayı içerisinde çıkılacak ilanda öğrencilerin şimdiden gitmek istedikleri Avrupa Birliği Ülkesinden kendi bölümleri ile ilişkili bir kurum, işletme veya Üniversiteden Staj yapacaklarını gösteren kabul mektubu almaları gerekmektedir.  Başvuru anında staj yapılacak kurumdan alınan Kabul Mektubu ibrazı ZORUNLUDUR.

Erasmus+ Staj Hareketliği Faaliyetine ilişkin gidilen ülkelere göre hibe tutarları

Hayat pahalılığına göre ülke türleri

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenci Staj Hibesi (€)

1. Grup Program Ülkeleri

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık

600

2. Grup Program Ülkeleri

Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye

500

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya

400

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Aralık 2015, Çarşamba / 2898 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler