2015 Yılının Genç Bilim İnsanı Ödülüne Doç. Dr. Fatih Şen Layık Görüldü.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Fatih Şen İstanbul Teknik Üniversitesi Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme (İTÜ FABED) derneği tarafından 2015- yılının en başarılı 4 genç bilim insanından (Boğaziçi Üniv., Bilkent Üniv., Koç Üniv. ve Dumlupınar Üniv.) biri seçilerek ‘Yılın Genç Bilim İnsanı Araştırma Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Ödül kapsamında Doç. Dr. Fatih Şen’e, İTÜ FABED tarafından 3 yıl boyunca maddi proje desteği sağlanacaktır. Nano ve biyomalzemelerin enerji ve sensör uygulamalarına yönelik yaptığı ve önümüzdeki 3 yıllık dönem içerisinde yapacağı bilimsel çalışmalar için bu ödüle layık görülen Doç. Dr. Fatih Şen, Üniversitemize böyle bir ödülü getirmiş olmanın mutluluğundan söz ederek çevremizde bilime ve bilim insanlarının çalışmalarına olan desteğin kendilerini daha fazla motive ettiğini belirterek İTÜ FABED derneğine verdikleri bu anlamlı ödül için teşekkür etti. Ayrıca başta Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören olmak üzere tüm üniversite yönetimine ve çalışanlarına, her zaman destek verip çalışma imkânı sağladıkları için teşekkürlerini iletti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’de; Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Şen’in başarısının bu şekilde ödüllendirilmesi nedeniyle tebrik ederek, istikrarlı, gayretli ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.

İTÜ FABED’in amacı, üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, desteklemek, bilimde önde gelen gençlerin tanınmalarını ve birbirlerinin araştırmalarından haberdar olmalarını sağlamaktır. FABED Eser Tümen Araştırma Teşvik Ödülü ise, bilimsel etkinlikleri ile üstün nitelikte oldukları kanıtlanmış genç bilim insanlarının yürütmeyi öngördükleri bilimsel araştırmalarını desteklemek amacıyla verilir.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Aralık 2015, Pazartesi / 5041 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler