Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Avrupa Birliği Projesi

Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüzden Doç. Dr. Oktay Şahbaz, Öğr. Gör. Bahar Çelik ve Uzman Berrin Demir’in çalışmaları neticesinde Üniversitemiz Avrupa Birliği Projesi’ne ortak oldu. 212.000 Avro’nun üzerinde bütçesi olan “Knowledge Is Power, Age Ain’t Matter (Bilgi güçtür, yaş önemli değildir) projesi, Polonya’da bulunan “WSB Poznan Üniversitesi (Poznan Bankacılık Okulu)” Koordinatörlüğünde ve Polonya Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ KA2 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi başlığında fonlandı. Proje, Üniversitemiz, Salerno Üniversitesi / İtalya, Northampton Üniversitesi / İngiltere ile Vigo Üniversitesi / İspanya partnerliğinde gerçekleştirilmektedir.

Projemizin amacı, üniversitemizde kurulacak pilot bir merkez ile 50 yaş üstü bireylerin üniversitemiz potansiyelini kullanarak mesleki olmayan programlara katılımlarıyla sosyal ve dijital aktifliklerini sağlamaktır. Bu kapsamda 50 yaş üstü bireylere yönelik en az 10 ayrı dersi içeren bir eğitim müfredatının oluşturulması planlanmaktadır. Projemiz 2018 Nisan sonu itibariyle sonlanacak olup ilk proje toplantısı 09-10 Aralık 2015 tarihinde Polonya’nın Krakow şehrinde düzenlendi.

İlgili toplantıya üniversitemizi temsilen ve projenin yürütülmesinde görevli olan Dış İlişkiler Koordinatörümüz Doç. Dr. Oktay Şahbaz, Öğr. Gör. Bahar Çelik ve Uzm. Berrin Demir katıldı. Üniversitemizin tanıtımının da yapıldığı toplantıda öncelikle partner üniversiteler 50 yaş üstü bireylere yönelik çalışmalarını ve deneyimlerini paylaştı. Daha sonra eğitim müfredatı oluşturulmadan önce yapılması gereken araştırma yöntemleri belirlendi ve hedef kitleyle ilgili ilgi alanlarının belirlenmesine yönelik kullanılacak olan metodoloji üzerinde tartışıldı.

Üniversitemiz dış ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer; Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüzün bu tip projelerde yer almasını önemsediklerini ve ilk defa ortağı olunan bu proje ile üniversitemize önemli bir merkez kazandırılacağını umduğunu ifade ederek bu çalışmaların devamı için desteklerini sürdüreceklerini belirti. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Aralık 2015, Perşembe / 3148 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler