Çanakkale Ruhu Konferansı Dinleyenleri Duygulandırdı

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Tarih, Kültür ve Turizm Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak Çanakkale Savaşları Son Gazisi Merhum Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz’ın katıldığı Çanakkale Ruhu konferansı düzenlendi. Dinleyicilerin duygulanarak dinlediği konferansa katılım yoğundu.

Atatürk tarafından İstiklal Madalyası ile ödüllendirilen, 1994 yılında 110 yaşında vefat eden dünyanın en yaşlı son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Emekli Öğretmen, Araştırmacı Turgut Kaçmaz konuşmasında şunları söyledi: “Sizler Çanakkale’de, Sakarya’da Dumlupınar’da savaşan dedelerin torunlarısınız. Çanakkale Gelibolu Savaşları Türk’ün, Kürt’ün, Alevi’nin, Yörük’ün, Türkmen’in omuz omuza vererek kazandığı bir ölüm kalım savaşıdır. Çanakkale; Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, gencinden yaşlısına kadar, bu vatan için canım feda olsun diyerek Çanakkale’ye koşanların yazdığı bir destandır. Benim babam vatanını, milletini, bayrağını, Mustafa Kemal Atatürk’ü sözde değil özde sevenlerdendi. Bende onun oğlu olarak özde sevenlerdenim. Genç arkadaşlarım; birlik beraberlik içinde olursanız bu vatan bölünmez. Türk gençliği bu vatanı böldürmez, bu bayrağı indirmez, bu ezanı dindirmez.”

Turgut Kaçmaz konferansta Çanakkale Şehitlerimizle ilgili yaşanmış duygu yüklü hatıraları anlatıp Çanakkale Savaşları’nda yaşanan büyük acıları, büyük mücadeleleri bir kez daha hatırlatarak gençlerin gerçek anlamda vatan ve millet sevgisinin ne olduğu hakkında düşünmelerini sağladı. Konferansın sonunda “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” pankartı açıldı. Konferansın ardından Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Çanakkale Savaşları fotoğraflarının ve savaş kalıntılarının sergilendiği sergi açıldı. Katılımcılar bu sergiyi gezerek Çanakkale Savaşları’nda kazanılan büyük zaferi bir kez daha yaşadı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Aralık 2015, Perşembe / 2442 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler