Metalik Fikirler 4.Ar-Ge Proje Pazarı’nda 3.lük Ödülünü Üniversitemiz Kazandı.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) tarafından düzenlenen “Metalik Fikirler 4. Ar-Ge Proje Pazarı” sonuçlandı.

İstanbul Fuar Merkezi’nden düzenlenen Aluexpo 2015 fuarında gerçekleştirilen törenle; öğrenci ve profesyonel kategorisinde dereceye girenler ödüllerini aldı. 20 ilden 364 projenin başvurduğu yarışmada ön jüri tarafından seçilen 80 proje de fuarda sergilendi. 

Projeler arasında öğrenci kategorisinde “Alüminyum İyon Batarya Üretimi” adlı projesi ile Üniversitemizden Tayfun Çapar, Kerim Günay ve Abeid Mohamed 3.'lük ödülünü almaya hak kazandılar.

İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz, “Fikir sahibi olmak tek başına yeterli değil, fikirlere değer verilen bir ekosisteme ihtiyaç var. Biz de bu ekosistemin oluşabilmesi için üzerimize düşen payı gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki ise, “En büyük sorun bu proje ve tasarımları sanayici ile buluşturmak. TİM olarak bundan sonra bu tür yarışmaları sanayicinin bulunduğu yerlerde yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu. Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım da bakanlık olarak katma değerli üretim yapan firmalara destekleri artırdıklarını söyledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Ekim 2015, Salı / 3977 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler