Üniversitemiz ve Kütahya, Japon Seramik Derneği Bülteni’nde Tanıtıldı.

Fen Bilimleri Enstitü Müdürümüz ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Hasan Göçmez Üniversitemizin ve Kütahya’nın Japon Seramik Derneği Bülteni’nde (The Bulletin of the Ceramic Society of Japan) tanıtıldığı bildirildi.

Prof. Dr. Hasan Göçmez konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “SCI kapsamında taranan Japon Seramik Derneği (TheJournal of the Ceramic Society of Japan) 2015 Bülteni’nde Üniversitemizi ve Kütahya’yı tanıtan bir makale hazırlandı. 2014'te ilimizi ziyaret eden Yamaguchi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hirotaka Fujimoriile ortaklaşa oluşturulan yayında kısaca, Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya, çinicilik ve Türk-Japon dostluğu ile ilgili bilgiler verdiğimiz bu çalışmayla Japonya’da kendimizi tanıtma fırsatı bulmuş olduk. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Üniversitemiz Yamaguchi üniversitesi ve Nagoyo Teknoloji Enstitüsü ile ikili işbirliği anlaşmaları imzaladık. Buna benzer çalışmalar ileride olması muhtemel somut akademik ve teknolojik işbirliklerinde altyapısını oluşturacaktır”

Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Hirotaka Fujimori’nin hazırladıkları makalenin, Ceramics Japan, Bulletin of the Ceramic Society of Japan, 50, 469-470, 2015’de yer aldığını bildirdi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Haziran 2015, Pazartesi / 3158 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler