Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na (DPÜYÖS) 47 Ülkeden 967 Öğrenci Girdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Dumlupınar Üniversitesi’nin Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nı (DPÜYÖS) üç merkezde yaptığını bildirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Dumlupınar Üniversitesi’ni dünyada tanınan bir üniversite yapmak için sürdürdükleri faaliyetlerin meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, Dumlupınar Üniversitesi’nde eğitim-öğretim görmek isteyen dünyanın 47 ülkesinden 967 öğrenci adayının Kütahya, Bakü (Azerbaycan) ve Bişkek (Kırgızistan) olmak üzere 3 ülkede sınavlarını yaptıklarını ve yapılan sınava katılımda geçtiğimiz yıla göre % 150’lik oranda bir artış olduğunu ifade etti. Ayrıca birçok yabancı ülkeden de bu sınavların kendi ülkelerinde yapılması tekliflerini aldıklarını belirtti.

Üniversitede yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim-öğretim görmesinin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, “Üniversitemizde eğitim alacak yabancı uyruklu örgenciler üniversitemizde eğitim almakla kalmayıp ayni zamanda üniversitemizin, Kütahya ve ülkemizin ülkelerinde ve gittikleri yerlerde tanıtımını yapacak birer kültür, turizm ve ticaret elçileri olacaktır. Ülkemiz ile ülkeleri arasında köprü görevleri göreceklerdir.” dedi.

Üniversitemizde bu eğitim-öğretim yılında 1154 Yabancı Uyruklu Öğrenci kontenjanı ayrıldığını bildiren Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, 28 Haziran 2015 tarihine kadar başvuruların alınacağını, 13 Temmuz-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında yerleştirilenlerin kesin kayıtlarının yapılacağını, 11-17 Ağustos 2015 tarihleri arasında Ek Yerleştirme Tercih Başvurularının alınacağını ve 24 Ağustos – 4 Eylül 2015 tarihleri arasında da Ek Yerleştirilen Adayların kesin kayıtlarının yapılacağını bildirdi.

Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğrenci Biriminden bildirildiğine göre; üniversitelerde yabancı uyruklu öğrenci alınması ve sayılarının artırılmasının bir devlet politikası olduğu ve bu konuda, Dışişleri Bakanlığı, YÖK ve Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’in teşvik ve destekleriyle Dumlupınar Üniversitesi’nde okuyan yabancı uyruklu öğrenci kabulüne yönelik çalışmalar yaptıklarını” ifade etmişlerdir. Bunun üniversiteleşme, üniversitenin dış dünyada bilinirliği, kültürel etkileşim, bilimsel ve ticari işbirlikleri bakımından da son derece önemli olduğu bildirilmiştir. 

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, “üniversite olarak yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili üniversitenin her türlü imkâna sahip olduğunu ifade ederek, Misafirperver Kütahyalıların bundan sonraki yıllarda daha çok yabancı uyruklu öğrencileri misafir edeceklerini ve buna hazır olmalarının gerektiğini,” ifade etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Haziran 2015, Cuma / 7224 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler