Kütahyalı Bilge Şair Sunullah-ı Gaybi Ulusal Sempozyumu Basın Açıklaması Yapıldı.

İlahiyat Fakültemiz ve İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (DİMAM) tarafından Ekim ayında gerçekleştirilecek “Kütahyalı Bilge Şair Sunullah-ı Gaybi Efendi Sempozyumu” basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasında konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kemikli şunları söyledi: “Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi şehrimizin tarihi ve kültürel dinamiklerini ve medeniyetimizin hafızası olan şehrin değerlerini bilimsel etkinliklerle tanıtmayı kendisine hedef edinmiş bir fakültedir. Henüz çok yeni bir fakülte olmasına rağmen bu hedefin bir gereği olarak “Ahteri ve Dönemi”, “Ergun Çelebi ve Kütahya Mevleviliği” sempozyumları, “Gedizli Hafız Mehmed Efendi”,  “Abdullah-ı İlâhi Sımâvî” Paneli vb. bilimsel etkinlikler düzenleyerek kültür ve medeniyet değerlerimizin anlaşılmasını hedeflemiştir.  

Fakülte olarak Kütahya’mıza karşı sorumluluğumuzun bir göstergesi olması bakımından bu yılki akademik takvimin başlangıcında şehrimizin çok önemli bir değeri bilge şahsiyet, mutasavvıf, şair ve filozof “Sunullah-ı Gaybi”yi inceleme konusu yaptık. 1-3 Ekim 2015 tarihleri arasında “Kütahyalı Bilge Şair Sunullah-ı Gaybi” başlığı ile düzenleyeceğimiz sempozyumla Sunullah-ı Gaybi’nin hayatı, eserleri, döneminin dini, kültürel, sosyal ve siyasi hayatı tüm yönleriyle ele alınmaya çalışılacaktır. Hem üniversitemizden hem de diğer üniversitelerden misafir edeceğimiz konuya hâkim yetkin akademisyenlerin de katkılarıyla şehrimizin tarihinde çok önemli yeri olan bir değerin daha tanıtımına vesile olacağımızı ümit etmekteyiz. Bu sempozyum sadece Sunullah-ı Gaybi’nin ele alınmasına katkı sağlamayacak, günümüz insanı ile geçmişi arasında bir gönül bağı kurulmasının yanı sıra Kütahya’mızın da tanıtımına, tarihi turistik yönlerinin ortaya çıkarılmasına vesile olacaktır.

Takdir edersiniz ki hiçbir proje tek başına bir inisiyatif marifetiyle hayat bulamaz. Her projenin arkasında maddi ve manevi destekleriyle ona güç katan kurum, kuruluş ve şahıslar vardır. Onların destekleri her türlü takdirin üzerindedir. Projemizin hayat bulması noktasında desteklerini gördüğümüz Kütahya Valimiz Şerif Yılmaz’a, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’na, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e, tüm paydaşlarımıza ve Kütahya halkına teşekkür ederiz. Bu vesile ile çabalarımıza tanıklık eden siz değerli basın mensuplarına, Üniversitemiz,  Fakültemiz ve DİMAM’ın düzenlediği etkinliklere gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür eder, bu desteklerinizin devamını dileriz.”

Sempozyum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ergin Ögcem de şunları belirtti: “Bu sempozyumla Kütahya’nın ilim geçmişine katkı sunacağımızı düşünüyoruz. Bu tür faaliyetlerin temel sebebi unutulan değerleri gün yüzüne çıkarmaktır. Bu değerleri derinlemesine, akademik düzeyde 1-3 Ekimde değerlendireceğiz. Sempozyuma gelen akademisyenlerle şehrimize güzel bir hizmet yapmış olacağız. Sempozyum bildirilerini de kitap haline getireceğiz. Sempozyumun şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz eylerim.”

Sempozyumun paydaşlarından İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİMAM) Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Rifat Türkel de şunları söyledi: “Üniversitemizi, Kütahya’mızı tanıtan, bilimsel çalışmalar yapan, yayınlar yaparak kültür hazinemize kalıcı eserler veren bir araştırma merkezi kurmak istedik. İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (DİMAM) kuruduk. Bu merkezimizle birlikte uluslararası akademik bir dergi olan İslam Medeniyeti Araştırmaları Dergisi (İMAD) yayın hayatına başladı.

İMAD uluslararası hakemli İngilizce, Arapça ve Türkçe yayın yapan bir dergidir. Hedefimiz uluslararası bilim indekslerinde yer alan, atıf yapılan bir dergi olmak. Bu ay içinde İMAD’ın ikinci sayısı çıkacak. Bu vesileyle bize her zaman destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e, desteğini her daim arkamızda hissettiğimiz ve bize yeni ufuklar çizen Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kemikli’ye, Fakültemizin çok değerli hocalarına çok teşekkür ediyorum.”

DİMAM olarak Dekanımızın başkanlığında bu sene 4. Ulusal Lisansüstü Çalışmalar Kongresini Kütahya’da düzenledik. Şehrimize 200’e yakın akademisyen ve akademisyen adayı geldi. Kütahya’mızı ve üniversitemizi tanıdılar.

11 Haziran’da da Gediz’de “Gedizli Hafız Mehmet Efendi Paneli” düzenliyoruz. Bu arada Gediz Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca DİMAM’ın paydaşı olduğu “Kütahyalı Bilge Şair Sunullah-ı Gaybi Sempozyumu”nun hayırlı olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederim.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Haziran 2015, Çarşamba / 3627 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler