Tıp Fakültemiz İlk Mezunlarını Verdi

Tıp Fakültemiz ilk mezuniyetini coşkulu bir törenle kutladı. Gerçekleşen etkinliğe Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Bşk. Muhammed Yavuz, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk ve Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer, Kütahya’nın ileri gelenleri, Tıp Fakültesi akademisyenlerimiz, İl Sağlık Müdür V. Halk Sağlığı Müdür V. Erkan Gaygısız, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Zehir, Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Reşat Uyar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören özetle şunları söyledi: “Mezun ettiğimiz bu genç doktorların hangi şartlarda eğitime başladıkları dikkate alınırsa, diplomaların kıymeti ortaya çıkar sanırım. Bununla beraber, hepimiz biliyoruz ki diplomaları kıymetli yapan hangi şartlarda elde edildikleri değil, sahipleridir.

Mutlu olmanın, huzur bulmanın yolu insanların ruhlarına hitap etmekten geçer. Ben, büyük bir emekle yetiştirdiğimiz doktor kardeşlerimin kendi kişisel çıkarlarının ötesine geçen ulvi bir amaca hizmet edeceklerine inanıyorum. Çünkü bu inanç, bu ruh onlarda var.

Biz akademisyenlerin iki önemli görevi vardır. Birinci görev, tüm bilgi, beceri, birikim ve tecrübelerimizi bizden daha iyi anlayacak, bizden daha iyi yapacak, bizden daha doğru kullanacak kişilere, gençlere aktarmak. İkinci ve son görevimiz ise, bizden daha iyi anlayan, bizden daha iyi yapan, bizden daha iyi kullanan gençleri alkışlamaktır. Genç doktorları yürekten alkışlıyorum.”

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural yaptığı konuşmada özetle şunları dedi: “Bugün burada, Fakültemizin kuruluşunun 7. yılında, ilk mezuniyet törenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli ebeveynler, evlatlarınız, yani evlatlarımız, 6 yıl önce pırıl pırıl gençler, olarak geldikleri fakültemizden, kendine güvenen, iyi yetişmiş birer hekim olarak mezun oluyorlar ve bugün yaşamlarındaki çok önemli bir aşamayı başarıyla tamamlıyorlar. Onları tek tek kucaklıyor, her birini bütün kalbimizle kutluyoruz. Sizler, insanlık için umut ışığının ta kendisisiniz! Bunu sakın unutmayın!

Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Andaç Karadeniz Mezuniyet Kütüğüne adının yazılı olduğu plaketi çaktı. Daha sonra Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve diğer protokol üyeleri tarafından Tıp Fakültesinden mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.  Ardından dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi. Daha sonra da Tıp Fakültesi mezunları keplerini attı. Mezuniyet töreni akşam yemeği, pasta kesimi ile son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Haziran 2015, Pazartesi / 4128 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü iltem,

Bu Kategorideki Diğer Haberler