Şaphane MYO’da AB Sürecinde Türkiye’nin Kimlik Sorunları Konulu Konferans Düzenlendi

Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünce, AB Sürecinde Türkiye’deki Kimlik Sorunları Konferansı düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin İnaç tarafından verilen konferansa yoğun ilgi gözlemlenirken; konferansa, Şaphane Kaymakamı Asım Solak, Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil, Şaphane Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri, Yüksekokul ve Lise öğrencileri, MYO Personeli ve Lise Öğretmenleri ile Şaphane halkı katıldı.

Türkiye'nin zengin kültürel değerleri, tarihsel bir perspektifle ele alınırken; medeniyetler tarihi, medeniyetlerin birbiriyle etkileşimi, bazı önemli tarihi hadiseler eşliğinde anlatıldı. Özellikle AB’nin tarihi ve kimliği hakkında önemli bilgiler paylaşan İnaç: ‘Türkiye’nin yaşadığı kimlik sorununun kaynağındaki faktörler hakkında bilgi vererek, aslında kimlik sorunu olmadığını yalnızca kimliğimiz ile ilgili farkındalığının oluşması sorunu olduğunun altını çizdi.’

İnaç ayrıca, ‘Türkiye eski Türkiye değildir ve hızlı bir değişim trendine girmiştir. Bu trendin sürdürülebilmesi için başta gençlerimiz olmak üzere herkese önemli vazifeler düşmektedir, çok çalışmak ve üretken olmak zorundayız, farklılıklarımızı artırmaya değil benzerliklerimizi artırmaya ihtiyacımız var" dedi.

Konferansın soru-cevap bölümünde öğrenciler merak ettikleri konuları sorarak öğrenirken, Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil’ de, konuşmacı İ.İ.B.F. Dekanımız Prof. Dr. Hüsamettin İnaç’a teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Mayıs 2015, Salı / 2281 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler