Sırlı Gözlerle Kütahya Bilimsel Araştırmalar Proje Sergisi Göz Kamaştırdı.

Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç’ın Başkanlığında Resim Bölümü 2.ve 4. Sınıf öğrencileri ile birlikte hazırlanan Kütahya temalı yağlıboya resimlerinden oluşan Bilimsel Araştırmalar kapsamında Kütahya ili ve çevresini tarihi, doğal ve folklorik dokuları resmettikleri ‘Sırlı Gözlerle Kütahya’ adlı karma resim sergisi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda açıldı.

Serginin açılışı; Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Kaan Ersarslan, GSF Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Levent Mercin, Seramik Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Nurettin Gülaçtı, Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Ayhan, Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, Abdullah Gümüştekin’in kurdeleyi kesmesiyle gerçekleşti.

Sergiyi gezen Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri çoğunluğu oluşturdu. Açılan sergi Kütahyalı sanatseverlerin de büyük beğenisini aldı. Serginin il bazında örnek proje olması sebebiyle bundan sonraki tarihlerde İstanbul, Ankara, Bursa, Konya’da Üniversiteler bünyesinde sergilerin devam edeceği vurgulandı.

Serginin açılış konuşmasında Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç şunları belirtti: “Bu projede; Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin yapacağı gezi ve gözlemler sonucunda Kütahya ili ve ilçelerinin eski ve yeni tarihi doğal güzelliklerini resmederek eserler vasıtasıyla kalıcılaştıracak bir resim koleksiyonu, bir resim albümü oluşturmak hedeflenmektedir.      

Amacımız; en nadide güzellikleri bünyesinde barındıran Kütahya’yı çok farklı yönleriyle resmetmektir. Ayrıca Projemiz; kentlerin özgün kimliklerinin devamlılığının sağlanmasında, kentlerde yaşanan sosyal, fiziksel ve kültürel erozyonun önlenmesinde, kendini yaşadığı kente ait hisseden bireylerin oluşmasında ve kültürel mirasın yeni nesillere aktarılması amacını da taşımaktadır. Projede emeği geçen proje çalışma arkadaşlarım Öğr. Gör. Murat Ateşliye, Arş. Gör. Haydar Taşçılara ve Arş. Gör. Gülsevim Can’a ve eserleriyle katkıda bulunan öğrencilerine teşekkür ederim” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Altucu konuşmasında; ‘Bilimsel Araştırmalar Projesi yapmanın önemini ve fakülteye yaptığı olumlu katkıyı vurguladı. Sırlı Gözlerle Kütahya adlı BAP Projesiyle; öğrencilerin yaşadıkları çevreye daha farklı bir gözle bakmaya başlamaları gerektiğini söyledi.

Projede; resim bölümü öğrencilerimizin yaşadıkları şehre; daha bilinçli bakmayı, tarihi, doğal, sosyal ve kültürel güzelliklerinin farkına varabildikleri görülüyor diyen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Altucu şunları söyledi: “Yaşadıkları coğrafyanın tüm değerlerinin farkında olan çevre, tarih ve doğa bilincini içinde yaşayan bu değerlerin farkında olan bir genç nesil oluşması dileğiyle serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Altucu’nun öğrencilere ve akademisyenlere katılım belgelerini vermesiyle tamamlanmış oldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Mayıs 2015, Cuma / 2447 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler