Hayırlı İşin Manisi Çok Olur, Engel Çıktıkça Üstüne Gidin

Üniversitemiz Engelsiz Hayat Topluluğu Tarafından düzenlenen Konferansta Konuşan Türkiye’nin İlk Görme Engelli Milletvekili ve Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva Engelsiz Başarı Öyküsünü anlatarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Üniversitemiz Engelsiz Hayat Topluluğu Tarafından Türkiye’nin ilk görme engelli milletvekili olan Lokman Ayva’nın konuşmacı olarak katıldığı “Engelsiz Başarı Öyküsü” konferansı  İİBF Konferans Salonunda gerçekleşti. Kendi hayatında bazı kesitler aktaran Lokman Ayva öğrencilere altın öğütler verdi.

“Herkes kendisiyle etkileşim halindedir.” diyen Lokman Ayva, “insan kendini olumlu anlamda da olumsuz anlamda da motive edebilir.  Mesela hayırlı işin manisi çok olur. Ne yapın yapın engel çıktıkça o işin üstüne gidin. Çünkü o iş mutlaka hayırlıdır. Demek ki, engel çıkıyorsa hayırlı bir iş üzerinizdesiniz demektir. İkinci bir söz şudur: Mantıklı insanlar, çevresine uyarlar. Mantıksız insanlar da çevresini kendisine uydurur. İşte bu bütün gelişmezlik mantıksız insanlar yüzünden olmuştur.”

“İmkânsızlıkların İmkânı vardır”

İnşirah Suresi’ndeki;  “Her zorlukta bir kolaylık vardır” ayet mealini hatırlatan Lokman Ayva; “imkânsızlıkların imkânı vardır” diyerek şunları söyledi: “imkânsızlıkların imkanı vardır. Düşünebiliyor musunuz? Ben kör olmasaydım okuyamayacaktım. Enteresan bir şey, çünkü bizim ailede okumak diye bir gelenek ve kültür yoktu. Ben kör oldum ve böylelikle okuma fırsatım oldu. Kör oldum gözüm açıldı nerdeyse."

“Zorlukları başarırım ancak imkânsız zaman alır.”  sözünü hatırlatan Ayva, İmkânsızlıkların zaman alacağının altını çizerek şunları söyledi:  “Önünüzde imkânsız gibi görünen birçok şeyin zamanla gerçekleştiğini görebiliriz”

“Arzu Ettiğiniz Neticeyi Alamıyorsanız, Acaba Nerede Eksik Yaptım Diye Sorun, Başkasını Suçlamayın”

Eğer arzu ettiğiniz neticeyi alamıyorsanız. Arzu ettiğiniz netice ortada yoksa; şunu sorun kendi kendinize: Acaba nerede eksik yaptım? Başkasını suçlayarak çözüm bulamazsınız. Bir insanın en çok sözü: karısına, çocuğuna, komşusuna, arkadaşına, devlet büyüğüne, amirine geçmez. kime geçer kendine. O yüzden kendini geliştirerek çözebilirsin. Başkasına güvenerek o şöyle yapsaydı böyle yapsaydı diyerek başkasına sipariş vererek olmaz.”

Konferans sonunda Lokman Ayva’ya teşekkür edilerek günün anısına çini bir tabak takdim edildi.

İşaret diliyle de aktarılan konferansın ardından işaret dili konusunda katılımcılara bilgiler verildi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Nisan 2015, Pazartesi / 7863 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler