Engelsiz Başarı Öyküsü, Lokman Ayva!

Engelsiz Hayat Topluluğumuz tarafından konuşmacı olarak Türkiye’nin ilk görme engelli 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili, Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’nın katıldığı Engelsiz Başarı Öyküsü söyleşisi düzenlendi.

Açılışta konuşan Engelsiz Hayat Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Işıntaş Arık özetle şunları söyledi: “Uzun zamandır engelli öğrencilerle çalışıyorum. İşim gereği onlarla yakından ilgileniyorum. Engelsiz Hayat Topluluğumuzla engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımız için Kütahya’nın daha yaşanılabilir bir şehir olması için çalışıyoruz.”

Sosyal Hayatı Destekleme Topluluğu adına konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Recep Serkan Arık özetle şunları söyledi: “Sosyal Hayatı Destekleme Topluluğu çok yeni bir topluluk. Bu topluluğumuz bireylerin toplum içerisinde daha rahat hareket etmeleri, birbiriyle ve toplumla entegre biçimde yaşamaları içim öğrencilerle ve akademisyenlerle çalışmalar yapmak için kuruldu. Engelli birey yoktur. Bizler onlara engel çıkarıyoruz. Bizler bu etkinliğimizle engellilerin aslında engelli olmadığını, asıl sorunun bizim, engelli bireylere bakış açımızdan kaynaklandığını göstermek istiyoruz.”

Söyleşide hayatından anılar anlatan, engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılara değinen Türkiye’nin ilk görme engelli 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili, Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva özetle şunları söyledi: “Böyle güzel, hayırlı işler yapan topluluğumuza teşekkür ediyorum. Hayat, sürprizlerle dolu. Hayat, ezberlenerek yaşanmamalı. Ezberleyerek yaşamadığımız sürece karşımızdaki engelli olsun olmasın insanları anlayamayız. Hayat standart insanlara göre kurallarla çevrelenmiş. Bu noktada engelli insanlar bu kurallar nedeniyle zorlanmaktadır. Örneğin diyabet hastasıysanız dondurma yiyemiyorsunuz. Bu gibi nedenlerle bazı insanlar bu düzenin dışında kalıyor.” 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Nisan 2015, Çarşamba / 2912 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler