The Truth Belgeseli Kütahya Çekimleri Tamamlandı

Malezya, Al Hijrah Tv kanalı; Osmanlı İmparatorluğunun sanatsal, kültürel ve mimari eserleri hakkında 30’ar dakikalık 13 bölümden oluşacak olan "The Truth" isimli belgesel ile Osmanlı medeniyetinin arkasında yatan hikâyeyi izleyicilere aktarmak için Kütahya’da çekimlerini tamamladı.

Osmanlı İmparatorluğunun sanatsal, kültürel ve mimari eserleri hakkında belgesel çekmek için Malezya’dan gelen 4 kişilik ekibe, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadir Güler ve İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkan; Kütahya’nın sanatı, tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgi verdi.

The Truth isimli belgesel için şehrimizde ilk olarak Cemile Gül El Sanatları Merkezini ziyaret eden çekim ekibi, Merkezde Osmanlı motiflerinden süslenmiş özel Cemile Gül koleksiyonunu kayda aldı, Hıdırlık Mescidi, Kütahya Germiyan Sokağı, Germiyan Konağı, Dönenler Camii ve Ulu Camii çekimleriyle ilk gün tamamlandı.

Belgesel ekibi daha sonra Domaniç, Çarşamba, Haymeana Türbesini ziyaret ederek Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş ve gelişme dönemi hakkında bilgi alarak çekimlerini sürdürdü. Domaniç’teki çekimler Mızıkçamı ve Domaniç Yaylalarının kayda alınmasıyla sona erdi. Çekim ekibi son olarak Çavdarhisar Aizonai Zeus Tapınağında, Aizonai Antik Tiyatrosunda çekim yaparak belgesel için şehrimizdeki çekimlerini tamamlandı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Prof. Dr. Hüsamettin İnaç ve Yrd. Doç. Dr. Kadir Güler, Malezyalı çekim ekibiyle mülakat ve değerlendirmelerde bulundular.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, çekim ekibini makamında ağırlayarak anı tabağı takdim etti. Belgesel ekibi Üniversitemizin ilgisinden ve misafirperverliğinden dolayı memnuniyetlerini belirtti.

 Malezya ekibi Bursa ve Bilecik çekimlerini yapmak üzere Üniversitemizden uğurlandı.  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Nisan 2015, Pazartesi / 3488 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler