Türkçe Eğitimi’nde Şiir Rüzgârı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Türkçe Eğitim Bölümü’nün bu yıl 5.sini düzenlemiş olduğu şiir dinletisi hasret teması “Özlenen Mısralar” adıyla gerçekleştirildi.

Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal danışmanlığında ve bölüm öğrencilerinden Ebru Öztürk’ün sorumluluğunda Dumlupınar Koleji’nde gerçekleşen etkinlikte Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri seçkin şiirlerle şiir severlerin karşısına çıktı.

Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri; Nurullah Genç, Bahattin Karakoç, Bekir Sıtkı Erdoğan, Attila İlhan, Cemal Safi, Cahit Külebi, Yavuz Bülent Bakiler’in şiirlerinin seslendirdi. Şiirlerin yanı sıra saz ekibi de seslendirdikleri eserlerle programa farklı bir soluk getirdi.

Program bitiminde söz alan Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, şiir etkinliğinin gelecek yıllarda da devam edeceğinin söyledi. Programda yer alan öğrencilere katılım belgelerini bölüm içinden ve bölüm dışından öğretim üyeleri takdim etti. Şiir dinletisinin sonunda söz alan Türkçe Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Turna, Cahit Sıtkı Tarancı’nın, “Savaşlar şairsizlikten çıkar.” sözüne ithafta bulunarak şiire ve şaire sahip çıkılması gerektiğini belitti. 

Bir Dönem Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini yapan Eğitim Uzmanı Ramazan Çekiç; Türkçenin güzelliğine vurgu yaparken programda yer alan şiirlerin insanı değişik duygu dünyalarına daldırdığından bahsetti. Şiir Derneği Başkanı Esat Anık, hayatını şiire adamış biri olarak programdan onur duyduğunu, programın devamını beklediğini söyledi. Türkçe Eğitimi Bölümü’nden Dr. Esra Karakuş Tayşi, Dr. Banu Özdemir ve Okt. Hikmet Degeç programla ilgili memnuniyetini dile getirdiler. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Pelin Avşar programdan duyduğu memnuniyeti dile getirirken en kısa zamanda programın tekrarını beklediğini söyledi. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Devrim Tarhan programa geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Mart 2015, Pazartesi / 2934 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler