Üniversitemizde Yabancı Dil Öğrenmek Çok Kolay

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü hazırlık sınıfı öğrencimiz okuyan Saadet Geçer, İngilizce ve Arapça yabancı dillerini yarım dönemde öğrendi. Arapça not ortalaması 100 üzerinden 91; İngilizce not ortalaması 100 üzerinden 82 alarak iki yabancı dili de yarım dönemde öğrendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’ı makamında ziyaret eden Saadet Geçer; “Yabancı Diller Yüksekokulunu Dumlupınar Üniversitesi bünyesine kazandırmasıyla öğrencilerin donanımlı bir şekilde mezun olmalarını sağlamaktadır. Öğrenci odaklı olan üniversitemizi herkese tavsiye ediyorum. Dumlupınar Üniversitesini tercih etmekle çok isabetli bir karar verdiğimi buradaki eğitimi, kampüsü görünce anladım. Yabancı Diller Yüksekokulu eğitim açısından çok kalitelidir. Ben bütün öğrenci arkadaşlarıma Yabancı Diller Yüksekokulundan en az bir dil öğrenerek gitmelerini tavsiye ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’a bizler için yaptığı tüm çalışmaları için teşekkür ediyorum.“ dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan; “Üniversitemizin dünyanın her tarafından öğrencilerin geldiği bir üniversite olacağının altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dumlupınar Üniversitesi olarak biz sadece bölgenin, bölge çocuklarının eğitim gördüğü yerel bir üniversite değil, dünyanın her tarafından öğrencilerin geldiği bir üniversiteyiz. Bundan sonra Üniversitemiz bütün öğrencileri yabancı dillerini rahatlıkla geliştirebildikleri, İngilizceyi iyi derecede konuşabildikleri, yazabildikleri, anlayabildikleri bir seviyeyi yakalamış olacaklardır. Aynı zamanda yabancı öğrencilerin de bu üniversiteye gelmesiyle birlikte akraba ve komşu ülkeler dediğimiz yakın çevremizde bulunan ülkelerin gençlerinin de birinci planda tercih edecekleri bir üniversite haline geleceğiz. Saadet Geçer öğrencimizin bu başarısı bizlere ne kadar isabetli karar verdiğini gösteriyor. Başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Aralık 2014, Cuma / 1535 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler