Üniversitemizde Akademik Yükseltme Heyecanı Yaşandı

Üniversitemizde akademik yükseltme heyecanı yaşandı. Yapılan törende unvanı yükseltilen akademisyenlere yeni binişleri takıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan şunları söyledi: “Ülkemizin yüz akı bir kuruluş olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Üniversitemiz; yeni öğretim üyesi arkadaşlarımızın katılımıyla gelecekte büyük ülke, lider ülke, güçlü ülke olmaya aday ülkemizin; kanına kan, canına can, zenginliğine zenginlik katacak bir kurum olarak yoluna emin adımlarla yürümektedir.

Üniversitemizde görev yapan bütün arkadaşlarımız bizim için çok aziz çok değerli çok kıymetli insanlardır. Hiçbir mülahaza, hiçbir düşünce, hiçbir insanı zaaf onları bizim gözümüzde değersiz kılamaz. Biz sevgi yolunun insanlarıyız. Bizim sözlüğümüzde, lügatimizde düşmanlık yok. Sevgi var. Kardeşlik var. Bu kavramlar bizim yolumuzu aydınlatan en değerli kılavuzlarımızdır. Ülkeleri top, tüfek yıkamaz. Sevgisizlik ve nefret yıkar. Biz bu kurumda sadece dostluğun, kardeşliğin, barışın ve sevginin hâkim olduğu atmosfer yaratmaya çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuzu görüyoruz.

Seçimlerimiz dolayısıyla konuştuğum bütün arkadaşlarımızda ortak temenni şuydu: “Hocam çok mutluyuz, huzurluyuz. Bu huzurumuzun devam etmesini istiyoruz.” Bizim üniversitemizde daima sevgiyi, kardeşliği, dostluğu soluyacağız. Kimse bizim ağzımızdan nefret ve düşmanlık ifade eden bir şey duymayacak. Çünkü insanlığın su kadar, hava kadar muhtaç olduğu kavramlar bunlar. Dünyanın dört yanında kin ve nefret tohumları ekilerek eski düzenin devamı sağlanmaya çalışılıyorsa, yeni bir dünyanın doğduğunu da hep beraber görüyoruz. Eski anlayışlar eski telakkiler artık bundan sonra bu çatılar altında yer edinemeyecek, yer bulamayacak. Sevgiden söz etmeyen insanlar çok itibar görmeyecek. Bugün biz hep beraber bu çatı altında davet ettiğimiz bütün arkadaşlarımızın eksiksiz katılımıyla sevgi dilinin ne kadar güçlü bir dil olduğunu hep beraber görüyoruz. O halde doğru yoldayız. Doğru bir şey yapıyoruz. Hepimiz ailelerimizle, çocuklarımızla, eşimizle, anne babamızla bir hayatı yaşıyoruz. Onlar bizim için çok değerli.

Yeryüzünde 7,5 milyar insanın yaşadığını biliyoruz. Bu insanların her birinin kendi ölçeğinde belki roman gibi yazılacak bir hayatları var. Bu hayatları ıskalayamayız. Önemsiz göremeyiz. Şu ya da bu işi yapıyor olabiliriz ama; bizim yaptığımız iş o kadar değerli, o kadar önemli ki, insan beynini inşa ediyorsunuz. Geleceğe bir tohum atıyorsunuz. Bunlar kar, boran fırtınayı gördükten sonra baharda yeşeriyor. Tomurcuklanıyor. Gül olarak açıyor. Bizler gülün dikeninden şikayet edeceğine, dikenler arasında Allah’ın gül yarattığına şükretmelisiniz diyen bir inancın, anlayışın sahipleriyiz. Etrafta diken olmaya çalışan batmaya çalışan elimizi, ayağımızı kanatmaya çalışanlar olsa da biz gözümüzü güllere dikeceğiz. Biz girdiğimiz bahçeden gül devşirmeye çalışacağız.

Bu akşam bu mutluluğu meslek hayatımızda, bir ileri merhaleyi daha geçmişimizin mutluluğuna sizlerle paylaşmaktan onurunu, kıvancını yaşıyoruz. Bu şekilde daha nice mutluluğu paylaşmak temennisiyle yükselebildiğiniz yeni akademik konumunuzun sizlere, ailenize, Üniversitemize, Türkiye’mize, insanlığa hayırlı, uğurlu olmasını dilerim.”

Konuşmanın ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Osman Genç, Prof. Dr. İskender Işık, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Osman Şan, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muammer Gavas; akademik unvanları yükseltilen akademisyenlerimize binişlerini taktılar. Biniş töreninin ardından canlı müzik eşliğinde akşam yemeği yenildi.

 

Cübbe ve Biniş Törenimizin fotoğrafları için tıklaynız:  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Şubat 2015, Salı / 2118 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler