Emekli Genel Müdür Kenan Okan Kitaplarını Üniversitemize Bağışladı

Evren Sizi Bekliyor: 150 Astronomi Deneyi, Kağıtla 150 Bilimsel Deney: 4-12 Yaş Çocuklar için; Evimizdeki Engelli: Ana-Baba El Kitabı gibi yazdığı kitapları ile ders kitabı olarak basılmış ve okutulan kitapları bulunan, Emekli MEB Çıraklık Eğitim Genel Müdürü, Plan Prensipler Genel Müdürlüğü APK Kurucusu ve Başkanı Kenan Okan, kitaplarını, resim katalog ve örneklerini Üniversitemize bağışladı.

Eşi Kütahyalı eğitimci olan ve Ankara’da ikamet eden Kenan Okan, Kütahya Lisesi’nden mezun olduğunu, 1950’li yıllarda ilk olarak Kütahya’da bir Kültür derneğinin kendi tarafından kurulduğunu ifade ederek, 87 yaşına rağmen hala kitap çalışmalarıyla ve eğitim faaliyetleriyle uğraştığını ifade etti.

Kitaplarını Üniversitemize bağışlamak istediğini söyledikten sonra Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’ın duyarlı yaklaşımıyla bunu gerçekleştirdiğini ifade eden Okan, “Biz, bu kitaplarımızı en iyi şekilde değerlendirileceğini düşündüğümüz için Kütahya Dumlupınar Üniversitemize bağışlamayı arzu ettik. Sayın Rektörümüzün duyarlı yaklaşımı bizi son derece memnun etti. Size ve Rektörümüze teşekkür ederiz” dedi.

            “ÇOCUKLARA DÜŞÜNMEYİ ÖĞRETMELİYİZ”

Atık malzeme ve fen deneyleri konusunda uzman olduğunu, 100 dolayında sitenin çalışmalarını kullandığını ifade eden Kenan Okan, kendi çalışmalarıyla ilgili de bilgi vererek kâğıtla bilimsel deneylerden örnekler gösterdi.

Verdiği bir röportajda,“Bizim görevimiz. Çocuğun yeni fikriler üretmesine yardım etmektir. Hayal kurmasını sağlamaktır”, “Benim inancım bir çocuk iki yaşında bilim öğrenebilir. Deney yaparak öğrenir. En büyük araştırmacılar o miniklerdir. Çünkü deneyerek öğrenir.” diyen Kenan Okan, yeni kitabının yakında yayınlanacağı belirterek, çocuk eğitimi, gelişimi ile ilgili düşüncelerini anlattı,  eğitimde çocuklara düşünmeyi öğretebilmenin önemli olduğunu ifade etti.

Kenan Okan’ı Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan adına ziyaret eden ve bağışlanan kitapları teslim alan Genel Sekreterimiz Oğuz Yoşumaz, Üniversitemize yapılan bağıştan dolayı Kenan Okan ve eşine Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’ın teşekkürlerini ileterek, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’ın teşekkür belgesi ile DPÜ anı tabağını takdim etti.

Genel Sekreter Oğuz Yoşumaz, çocuk eğitimi ve gelişimi ile ilgili seminer ve konferanslar veren Kenan Okan’ın bilgi birikimlerinden yararlanmak üzere Üniversitemizde seminer vermesinden memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Kenan Okan ve eşi, ilk etapta tasnif ettikleri 300 dolayında kitabı bağışlarken, bu sayının tasnif sonrası 1000’e ulaşacağını söylediler.  Kenan Okan ayrıca başkanlığını yaptığı bir eğitim derneğini tasfiye edeceklerini ve dernek kitaplığında bulunan yaklaşık 1500 kitabı da Dumlupınar Üniversitesi’ne bağışlama kararı aldıklarını belirtti.

Yayınlanmış 185 kitabı olduğunu belirten Kenan Okan, değişik kurum ve kuruluşlardan birçok ödül ve plaket almış. Kenan Okan’a, 10 Mayıs 2009’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaptığı bazı çalışmalardan dolayı Yılın Vakıf İnsanı ödülü verilmiş.

Kenan Okan’ın en son “Arka Bahçede Bilim Öğreniyorum: 200 Bilimsel Deney” kitabı yayınlanmış bulunuyor. Kenan Okan’ın yayına hazır ve hazırlık aşamasında da kitapları bulunuyor.

Kenan OKAN  Kimdir?

Kenan Okan 1928 İzmir doğumlu bir eğiticidir. İlkokul u Diyarbakır Süleyman Nazif İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Kütahya Lisesinde bitirdi. Balıkesir Necati Bey Eğitim Enstitüsü Fizik- Kimya  bölümü (1950), Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi (1972), TODAE (1968), H.Ü. Mezuniyet Sonrası Fakültesi Eğitim Yönetimi Yüksek Lisans (1973) mezunudur.

·Senirkent O.O. (1950), Isparta Gönen Öğretmen Okulu (1950), Isparta Lisesi Fizik Kimya öğretmeni 1957)

· Ders Aletleri Yapım Merkezinin kurucusu 1961

· MEB Planlama Araştırma Koordinasyon Dairesi Başkan Yardımcısı 1968

· Test Araştırma Merkezi başkanlığını tedvir ve ilk ÖSYM sınavını yapma

· Mektupla Öğretim Genel Müdürlüğünü kurma ilk açık yüksek Öğretim uygulamasını gerçekleştirmek 1974

· YAYKUR planlamasını hazırlamak, Açık Yüksek Öğretim Dairesini kurmak ve yürütmek 1975

· G.E.E. öğretim görevlisi 1977

· Plan Prensipler Genel Müdürlüğünü kurma  1980

· APK kurulunu kurma ve buradan kendi isteği ile emeklilik.(1983)

· TÜBİTAK Genel Sekreter Danışmanı ve Plan Bütçe Dairesini kurmak 1983

· TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan Danışmanı 1994

· Askeri proje yöneticiliği  1995

· Milli Eğitim Sağlık Eğitim Vakfını kurmak ve 19 sene değişmeyen Yönetim Kurulu Başkanı 1995-2014

Akçakoca Kültür Derneğini kurmak ve 19 sene başkanlığını yürütmek.

· Akçakoca da bir özel kütüphane kurmak

 Akçakoca’da tarihi Evliya Camisi, Hemşin Köyü Camisi ve Çayağzı köyü Orhan Gazi camilerinin yenileme sorumluğunu yüklenmek

 TÜBA için 300 deney CD hazırlamak, TÜBA İnternet Sitesinde

 

 

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Şubat 2015, Cuma / 2943 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler