Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’dan 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü Mesaji

“Gazeteciler, halkin sesidir” Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla yaptigi yazili açiklamada, gazetecilerin kamuoyu ile kurumlar arasinda köprü islevi gördügünü söyledi.

10 Ocak Çalisan Gazeteciler gününün, çalisan gazetecilerin sorunlarinin anlasilmasina ve çözüm bulunmasina vesile olmasini dileyen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “Toplumda güçlü bir demokrasi anlayisi varsa, bunu saglayan ve sahiplenen güçlü bir kamuoyu varsa bunda çalisan gazetecilerin verdigi fedakârca emek vardir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’in açiklamasi söyle:

"Gazeteci, toplumun gözü, kulagi demektir. Gazetecilik, toplumla kamuoyu arasinda köprü islevi görmekte, bu açidan son derece önemli bir islevi yerine getirmektedir. Bugün toplumda güçlü bir demokrasi anlayisi varsa, bunu saglayan ve sahiplenen güçlü bir kamuoyu varsa bunun altinda toplumu dogru bilgilendiren, fedakârca çalisan gazetecilerin verdigi emekleri vardir.

Ülkemiz açisindan objektif habercilik ve dogru bilgilendirme görevini yerine getiren, kamu görevini yerine getiren kurumlarin ve yöneticilerin kendilerini otokontrol mekanizmasiyla kontrol etmelerinde önemli bir islevi yerine getiren basin çalisanlarinin çogunun hangi çalisma sartlari içinde mesleklerini ifa ettiklerini, ne gibi fedakârliklar gösterdiklerini bilinmektedir. Halkin sorunlarini kamuoyuyla paylasarak kamu adina görev yapan ve yetkililerin dikkatine sunan basin çalisanlari, gazeteciler ayni zamanda halkin sesidir.  Dilegimiz, bu fedakârliklarla kamu görevi yerine getiren basin çalisanlarinin daha güzel çalisma sartlarina, sosyal haklara sahip olarak bu görevlerini sürdürmeleri, bu görevi yapanlarin tesvik edici sekilde çalisma sartlarinda iyilestirmeler yapilmasidir. Üniversite olarak göreve geldigimiz günden beri basinla iyi iliskilere ve iyi bir diyaloga önem verdik. Yaptigimiz etkinlikler, bilimsel faaliyetler, kamuoyuyla paylasmak istedigimiz mesajlarimiz, fedakâr basin çalisanlarimiz tarafindan dogru ve objektif bir biçimde kamuoyuna aktarildi. Üniversitemiz, onlarin objektif habercilik anlayislari ve tanitimlari ile iyi bir kurumsal imaja ulasti Üniversitemizi iyi taninan, bilinen bir üniversite olmasinda da degerli basin çalisanlarinin katkisi göz ardi edilemez. Basin çalisanlari kamuoyuyla bizim aramizda her zaman oldugu gibi köprü olma görevini sürdürdü. Kendilerine mütesekkiriz.

Bu duygu ve düsüncelerle, tüm çalisan gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalisan gazeteciler günü kutlar, çalismalarinda basarilar dilerim "

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Ocak 2015, Cumartesi / 1917 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler