Üniversitemiz Tip Fakültesi Ögrencileri Viyana’da

Üniversitemiz Tip Fakültesi ögrencileri Viyana’da düzenlenen 10. Orta Avrupa Romatoloji Kongresi’ne katildilar.

Üniversitemiz (DPÜ) Tip Fakültesi Bilimsel Arastirma Toplulugu (DUTBAT) üyesi, Tip Fakültesi dönem 5 ögrencilerinden Beyza Alkis ve Yasin Yilmaz hazirladiklari posterle Viyana’da düzenlenen uluslararasi “10. Orta Avrupa Romatoloji Kongresine” (CECR 2014)  katilip Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay ve Yrd. Doç. Dr. Yasemin Özkan danismanligindaki çalismalarini sundu. Iki otoimmün hastalik olan Romatoid Artrit ve Multiple Skleroz hastalarinda D vitamini düzeyinin karsilastirilmasi üzerine kurulu olan çalismada, Kütahya’daki  Romatoid Artrit hastalarinda D vitamini düzeylerinin MS’e kiyasla daha düsük oldugu gösterildi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Ocak 2015, Cuma / 2372 defa okundu.

Etiketler : DPU, Kütahya, Tip Fakültesi, viyana, Romatoloji, dutbat,