Islam Medeniyeti Arastirmalari Dergisi’nin (IMAD) Ilk Sayisi Yayimlandi.

Islam Medeniyeti Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Rifat Türkel, ilk sayisi yayinlanan Islam Medeniyeti Arastirmalari Dergisi (IMAD) hakkinda açiklamalarda bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Rifat Türkel sunlari söyledi: “Akademik ortamin en önemli araci, bilimsel arastirma ve incelemelerin, düsünce ve tespitlerin makale olarak sunulmasidir. Bu çerçevede Dumlupinar Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi bünyesinde akademik bir dergi yayimlanmasina karar verdik, bu derginin sadece fakülte dergisi olarak dar bir alanda degil, genis bir çerçevede yayimlanmasini planlandik. Fen-Edebiyat, Mimarlik, Siyasal Bilgiler ve Güzel Sanatlar gibi fakültelerin, farkli ilmî disiplinlerin de içinde bulunacagi bir dergi fikrinden hareketle, ilahiyat fakültelerinin ilgi alanindaki Islam medeniyeti,  derginin ana konusu olarak tespit ettik.”

Bilimsel yayin ve diger akademik ortamlarda IMAD olarak kisaltilmasi düsünülen Islam Medeniyeti Arastirmalari Dergisi (The Journal of Islamic Civilization Studies), disiplinler arasi, kampüsü bulusturan bir projedir diyen Yrd. Doç. Dr. Rifat Türkel sözlerini söyle sürdürdü: “Yayimlanan bu ilk sayiyla, Islam medeniyeti kapsamindaki ilahiyat, tarih, sosyoloji, mimarlik, gelenekli sanatlar, iktisat, siyaset bilimi, uluslararasi iliskiler, antropoloji, edebiyat gibi alanlarda özgün arastirma, degerlendirme (makale, kitap, bilimsel toplanti), inceleme, derleme, bildiri, röportaj ve edisyon kritik tarzi çalismalar yayimlamak amaciyla çalismalari yapilan IMAD’i yayimlamanin sevincini yasiyoruz.

Ilk sayisi yayimlanan IMAD, uluslararasi hakemli, bilimsel bir dergi olmakla birlikte Türkçe, Arapça ve Ingilizce makaleler yayimlamaktadir.  Ayrica yilda iki kez yayimlanmakta, Tübitak-Ulakbim bünyesindeki DergiPark altyapisini kullanarak elektronik ortamda faaliyet göstermektedir. 

IMAD’in ilk sayisinda alti telif, bir çeviri, bir kitap tanitim ve bir sempozyum degerlendirme bulunmaktadir. Eserlerin kabulünde iki hakemin onayi sart kosulmustur. Ilim dünyasina katki saglama ve uluslararasi indekslerde taranma hedefindeki IMAD, yayim ve yazim ilkelerine önem vermektedir. Bu ilkelerden birisi olan “kör hakemlik ilkesinin”  bir geregi olarak hakem listesi her sayida verilmeyecek olup, listenin birkaç sayi sonra topluca verilmesi planlanmistir. Bu süreçte DergiPark alt yapisinin kullanilmasi dergi yönetimini isini kolaylastirmis, yayin sürecinin kayit altina alinmasini saglamistir.

Bu süreçte destegini esirgemeyen Dumlupinar Üniversitesi yönetimi ve personeline tesekkür eder, saygilarimi sunarim.”

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Ocak 2015, Salı / 2458 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler