Üniversitemiz MS Hasta Egitim Okuluna Kütahya’dan Destek Artiyor

Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi’nde açilan MS Hasta Egitim Okulu’na ulasim konusunda destek geldi. Kütahya Belediyesi ve Kütahya Engelli Umut Spor Kulübü hastalarin okula tasinmasini üstlendiler.

Üniversitemiz akademik kadrosu ve Kamu Hastaneleri birliginden gelen egitmenler ile gönüllülük esasli olarak hizmete baslayan Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi bünyesinde açilan MS Hasta Egitim Okulu’nda; sosyal hizmet uzmani, psikolog, nörolojik destek birimi, nörojen mesane egitimi, agiz dis sagligi danismanlik hizmetleri, seyahat ve konaklama destek birimi, Fizik tedavi ve rehabilitasyon, beden egitimi, resim, müzik, taki tasarim, seramik, fotografçilik dersleri verilerek; hastalarimizdan hiçbir ücret alinmadan; sosyal, bilissel ve fiziksel gereksinimlerine gönüllük esasi ile  hizmet verilmektedir.

Sosyal Sorumluluk Projelerinde Sosyal Hizmetlerin önemli bir bölümü yerel yönetimler tarafindan yerine getirildiginden,  belediyelerin verecegi hizmetlerin kisilere,  kisa sürede ve etkin bir sekilde ulastirilmasi oldukça önemlidir. Bu kapsamda Kütahya Belediyesi “MS Hasta Egitim Okulu" için ücretsiz servis talebine olumlu yanit vererek, sosyal sorumluluk projelerine verdigi önemi, saglamis oldugu hizmet ile göstermis bulunmaktadir. Ayrica, sosyal sorumlulugu paylasma anlaminda destek olan Kütahya Engelli Umut Spor Kulübü Yardimlasma Dernegi Baskanligi da tekerlekli sandalyeli hastalari evlerinden alarak belediyenin sagladigi servis otobüs duragina kadar tasima görevini üstlendi ve böylece hastalarin yasamini kolaylastirma anlaminda hastalari mutlu ettiler..

Okulumuzda yapilan egitimler ile MS Hastalarinin sosyal yasama daha fazla katilmasina bilgi ve hizmet paylasimi ile yasam kalitelerinin arttirilmasina çalisilmaktadir.

Pazartesi, Çarsamba Cuma Günleri sabah saat 9.30’da Müftülük arkasinda bulunan duraktan hastalar alinarak Merkez Kampüse getiriliyor, saat:16.15 de Merkez Kampüsten Müftülük arkasinda bulunan duraga birakiliyor. Tekerlekli hastalar için Kütahya Engelli Umut Spor Kulübü Yardimlasma Dernegi sabahlari Müftülük arkasindaki duraga kadar, aksamlari da bu duraktan evlerine kadar ulasimlarini saglamaktadir.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Aralık 2014, Cuma / 3054 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü simav dr. ibrahim naci eren yerleşkesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler