Mühendislikte Etik Konferansi Düzenlendi

Mühendislik Fakültemiz ve Kütahya Aktif Teknik Elemanlar Dernegi ile birlikte Dünya Mühendisler gününde “Mühendislikte Etik” paneli düzenlendi.

Panelde açilis konusmasi yapan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Yunus Erdogan özet olarak sunlari söyledi: “Mühendislikte etik konusu çok ciddi bir konu. Sivil toplum örgütlerinin böyle güzel çalismalarina üniversitemizin kapilari her zaman açiktir. Mühendisler ve mühendis adaylarinin Dünya Mühendislik gününü kutlarim. Toplumu insa eden önemli unsurlardan biri de mühendislerdir. Her sey insan için. Onun maddi ve manevi kurtulusu içindir. Bir mühendis nerede çalisirsa çalissin, insanlarin kurtulusu için çalistigini hiç unutmamali.”

Kütahya Aktif Teknik Elemanlar Dernegi Baskani Eyüp Cihan sunlari belirtti: “Bir mühendisin olmazsa olmaz özellikleri analiz yetenegi, mühendislik disiplini, yorumlama ve çözüm üretme yetenegidir. Bunlarla birlikte bir de mühendislik etigi çok iyi benimsenmelidir.”

Panelde; Kütahya Mimarlar Odasi Baskani Erkan Morkoç, Kütahya Insaat Mühendisleri Odasi Baskani Fatih Zeki Erguz, Makine Yük. Müh. Cemil Serebatir, Bilisim Müh. Ahmet Akbay, Kimya Yük. Müh. Hüseyin Ekmekçioglu dinleyicilerle mühendislikte etik konusunda önemli bilgiler paylastilar.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Aralık 2014, Salı / 2587 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, tusaş,

Bu Kategorideki Diğer Haberler