Resimlerle Rengarenk Kütahya TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde Sergi Açti

Sosyal Sorumluluk Projelerimizden birisi olan Resimlerle Rengarenk Kütahya Projesi Sergisi, TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde açildi.

Sosyal Sorumluluk Projelerinden birisi olan Resimlerle Rengarenk Kütahya Projesinin “Ahmet Yakupoglu'na Saygi ve Kütahya'ya Övgü temali "Resimlerle Rengarenk Kütahya" isimli Resim Sergisi Kütahya’dan sonra Ankara’da TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde açildi. Proje Koordinatörümüz Yrd. Doç. Dr. Pinar Yazkaç tarafindan hazirlanan sergide Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencilerimizin birbirinden güzel eserleri yer aldi.

Serginin açilisinda ev sahipligini üstelenen TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde, Maliye Bakan Yardimcisi Abdullah Erdem Cantimur, Kütahya milletvekilleri Prof. Dr. Vural Kavuncu, Prof. Dr. Alim Isik, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Mühendislik Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Osman San, Resimlerle Rengarenk Kütahya Projesinin koordinatörü Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Pinar Yazkaç birer konusma yaptilar.

Serginin açilis konusmasini yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan “Ülkemizin Picasso’su diyebilecegimiz büyük bir ressami giderek gün yüzüne çikarmanin onur ve heyecanini yasiyoruz. Ahmet Yakupoglu yasayan ulu bir çinar. O sadece yaptiklari resimleri ve minyatürleri ile degil,  elindeki Ney’inin sesiyle bizleri, ruhlarimizin uzak diyarlardan gelen sesi ile de tanistiran büyük bir abide. Dolayisiyla gençligin önünü aydinlatan önemli bir sahsiyet. Resimlerinden yola çikarak Ahmet Yakupoglu’nun dününü ve bugününü anlatacak çalismalar bundan sonrada yapilacak. Bugün örnegini sundugumuz çalismalar ögrencilerimizin sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptiklari eserlerden olusuyor. Üniversitemiz Ahmet Yakupoglu’nu sembol bir isim olarak gündemine aldi. Onu, büyük bir gönül adami ve ressam olarak insallah gelecek günlerde bütün dünyanin gündemine tasiyacaktir. Ahmet Yakupoglu’nu tanitacak bu etkinlige TBMM’nin ev sahipligi yapmasindan dolayi çok tesekkür ediyorum. Resimleri yapan gençlerimizi kutluyorum ve serginin hazirlanmasinda emegi geçen tüm akademisyen arkadaslarima,  personelime tesekkür ediyorum.” dedi.

Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu’da yaptigi konusmada sunlari söyledi: “Bizler bugün gurur dolu bir gün yasiyoruz. Kütahyalilari böyle güzel bir etkinlikte burada görmek böyle bir güzellige tanik olmak koltuklarimizi kabartiyor. Aslinda Kütahya birçok sanat ve sanatçiya ev sahipligi yapmis bir kenttir. 5000 yil öncesinden kalintilar var. Seyitömer’de bir höyük kazisi var. Orayi ziyaret ettigimde arkeologlar çok ilginç bir seyden bahsettiler. Orada kazilan evlerin içerisinde çini firinlar çikiyor. Demek ki bu memleketin insanina, dokusuna islemis yani; kültür genlerine islemis. Bugünün kültürü gelip geçici bir hadise degil. Binlerce yildir olan sanatçi ruhu artik bizde genetik halde bir yetenek haline gelmis ki bugün baktigimizda Kütahya’nin her sokaginda bir sanatçi kizimizin birçok degisik alanlarda güzel eserleri olan güzel insanlarin varligini görüyoruz. Bugünün temasi olan Ahmet Yakupoglu dünya çapinda bir ekol olacak nitelikte bir ressamimiz, bir degerimiz.

Küçük bir animi paylasayim. Geçtigimiz hafta içerisinde Italya’da bulunurken orada 53 ülkenin basinda bulunan Türk kökenli bir Prof. ve Islam isbirligi örgütü genel sekreteri bana Yakupoglu hocayi ve bununla ilgili bilgileri sordu. Yani biz bugün baska bir yere gittigimizde bu isi bilen insanlar Kütahyali Sitki ustayi, Yakupoglu’nu ve diger sanatçilari soruyor. Demek ki bu degerlerin kiymetini bilmek lazim. Biz, üzerimize düseni yapmaya haziriz. Yeter ki bu tarz girisimler olsun. Emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum ve devamini bekliyorum.” dedi.

Kütahya Milletvekilli Prof. Dr. Alim Isik “Ahmet Yakupoglu Kütahya’nin bir degeri, insallah bu sergiye benzer bir çok sergi bundan sonra da devam eder. Gerçekten Kütahya sanatiyla, sanata verdigi degerle belki de 81 il içinde en ön siralarda yer alabilecek çok güzide bir ilimiz. Ama tanitim eksikligi var. Belki altyapinin vatandaslarimizda paylasilmasinda bizlere düsen eksiklikler olabilir. Ama bu sergi bence anlamli bir sergidir. Emegi geçen herkese basta Sayin Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan olmak üzere beraber çalistigi tüm idari ve akademik personele ayri ayri tesekkür ediyorum.” dedi.

Maliye Bakan Yardimcisi Abdullah Erdem Cantimur konusmasinda; “Kütahya’mizin yetistirmis oldugu sanatçilara Üniversitemizin sahip çikmasindan duydugu memnuniyeti dile getirerek sunlari söyledi; “Az önce Sayin Vural Kavuncu Italya’da Ahmet Yakupoglu’nu sordular” dedi. Bu demek oluyor ki Sanat evrensel bir dildir. Burada sanatçimizi tanitirken Kütahya’mizi, Kütahya’mizin yasam kültürünü de tanitmis oluyoruz. Bunun için emegi geçen herkese ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan sergi açilisi gerçeklestirildi. Sosyal Sorumluluk Projesi kapsaminda ögrencilerin yaptigi eserler hakkinda bilgiyi eser sahibi ögrenciler verdiler. 16 Aralik 2014’de açilisi yapilan sergi 21 Aralik 2014 tarihine kadar TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde sanatseverlerin ziyaretine açik olacak. 

Sergiye Maliye Bakan Yardimcisi Abdullah Erdem Cantimur, Kütahya milletvekilleri Prof. Dr. Vural Kavuncu, Prof. Dr. Alim Isik, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Mühendislik Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Osman San’in yani sira, Ahmet Yakupoglu’nun manevi kizi Havva Sökmener ile Ankara’dan, Üniversitemizden ve Kütahya’dan çok sayida konuk katildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Aralık 2014, Perşembe / 2040 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü simav dr. ibrahim naci eren yerleşkesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler