MS Hasta Egitim Okulu Konferansi Düzenlendi

Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulumuz, MS Hasta Okulu isbirligiyle Topluma Hizmet Uygulamalari ve Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsaminda MS Hasta Egitim Okulu konferansi düzenlendi.

MS hastalarinda sagligin korunmasi, hastalarda olusan deformasyonlarin rehabilitasyonlarinda sporun etkileri konusunda bilgilendirmek amaciyla yapilan konferansa konusmaci olarak Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay katildi.

MS hastaligi hakkinda önemli bilgiler veren Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay özetle sunlari söyledi: “MS hastaligi 20-40 yas araligindaki yas gruplarinda etkilidir. Türkiye’de ve dünyada özürlülügün en önemli nedenidir. Bu hastaligi tanimak, bilmek herkes için önemlidir. MS hastaligi merkezi sinir sistemini etkileyen bir hastaliktir.

MS hastalarini ötekilestirmemek gerekir. Onlari yalniz birakmamaliyiz. MS hastalarinda yürüme zorlugu ve tekerlekli sandalyeye bagli kalma zorlugu dogabilmektedir. Bazi hastalarda yürüme zorlugu ve tekerlekli sandalyeye bagli kalma zorlugu dogabilmektedir. Bazi hastalarda ise MS hastaligi fark edilmez. MS hastalari hatta saglikli insanlar da sunlara dikkat etmeliler: “Mutlaka saglikli beslenmeliler. Her gün evde mayalanmis yogurt yemeliler. Her gün yarim saat egzersiz, yürüyüs yapmalilar. Kilo sorunu olanlar zayiflamali. Sigara kesin birakilmali. Haftada 2 gün balik yenmeli. Kirmizi yagli etten uzak durulmali. Tütsülenmis mangal yiyeceklerinden uzak durulmalidir.”

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Aralık 2014, Salı / 2982 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler