Engelleri Kaldiran Bir Üniversite için Düzenlemeler Yaptik

3 Aralik Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açiklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, engellilerin engelleri ortadan kaldirilinca, onlar da hayata daha çok yapisacak ve mutlu olacaktir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan herkesin hayatinin bir döneminde engelli olabilecegini hatirlatarak, “Bugün saglikli olabiliriz, ama hayatimizin bir dönemi gelir, bizler de engelli olabiliriz. Engelli vatandaslarimizi anlamak, onlarin hayatlarinin önündeki engelleri kaldirmak, hepimizin görevidir. Engelli insanlarimizi sikintilari ortadan kaldirilinca, o insanlarimiz hayata daha çok baglaniyor, mutlu oluyor. Bizden beklentileri, engelleri ortadan kaldirmamizdir. Dumlupinar Üniversitesi olarak, engellilere yönelik bir kisim projeler yaptik. Engelsiz Üniversite Birimimizi kurduk. Kampüsümüzde engellilere yönelik fiziki düzenlemeler yaptik. Engelsiz bir üniversiteyi hayata geçirmeye yönelik onlari saglamanin gayreti içerisindeyiz. Görme engellilere yönelik Brail Alfabesiyle baski yapabilen yazici aldik. Eskisehir’de Üniversitemizin katildigi tanitim fuarinda görme engellilere yönelik Brail alfabesiyle basilmis tanitim katalogumuz büyük begeni topladi. Ayni sekilde Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Birimi, Istanbul’daki fuara katildi. Engelsiz Üniversite Birimimiz tarafindan getirilen önerilerin aninda yapilmasi için gereken bütün hassasiyetler gösterilmektedir. Üniversitemizde ögrenim görecek engelli ögrencilerimiz tespit edilip birebir sorunlari inceleniyor ve onlarin egitim hayatini huzurlu bir biçimde geçirmesi için ne gerekiyorsa yapiliyor ve destek veriliyor” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan açiklamasini söyle sürdürdü: ”Su an saglikli olan insanlar empati yaparak engelli insanlarimiza yaklasirsa, onlari daha iyi anlayabilirler. Onun için herkese düsen görev, onlarin hayatlarini mutlu sekilde devam ettirmelerini saglayacak düzenlemeleri kendi sorumluluk alani içinde yerine getirmesi, engellilere engel olmamasidir. Ayni zamanda bizim inancimiz ve vicdani sorumlulugumuz da engelli insanlarimiza saygi ve sevgiyi gerektirir. Bunu göstermenin en önemli yolu da onlarin önündeki engelleri kaldirmak ve onlara her zaman yardim elini uzatmak olmalidir. 3 Aralik Dünya Engelliler Gününün, toplumun engellilerin sorunlari konusunda bilinçlenmesine, engellerin giderek kalktigi ve bu düsüncelerin toplumda güçlü bir sekilde yer buldugu günleri hatirlatmasi bakimindan önemli oldugunu belirterek, bu günün engellilerin sorunlarinin ortadan kaldirilmasinda önemli bir dönüm noktasi olmasini diliyorum. ” 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Aralık 2014, Çarşamba / 1777 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler