Tavsanli’da Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulumuzun Temeli Atildi

Tavsanli Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulumuzun Temel Atma Töreni gerçeklestirildi.

Açilis töreninde konusan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan sunlari söyledi: “Büyük bir mutlulugu paylasmak için buradayiz. Esasen ülkemizin karsi karsiya kaldigi bütün problemlerin çözümünde temel hareket noktasi egitimdir. Egitim yüzyil boyunca degerini iyi kavrayamadigimiz bir alan. Son yillarda yakaladigimiz ivme ve Türkiye’deki üniversite sayilarinin artisiyla birlikte bütün ilçeler egitime olaganüstü ilgi göstermistir. Bu tablo milletin dogru çözümün hareket noktasini fark ettigini göstermektedir.”

Temel atmanin heyecanini yasiyoruz, diyen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan sözlerini su sekilde devam ettirdi: “Milletvekilimiz Vural Kavuncu’nun engin gayretleri ve ari gibi çaliskan baskanimizin gayretleriyle böyle bir eseri Tavsanli’ya kazandirmanin mutlulugu içerisindeyiz. Böylesi önemli egitim kurumlarinin hayata geçirilmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Üniversitemiz, 50 bin ögrencisiyle ülkemizdeki üniversiteler arasinda ilk 10’da yer aliyor.

Hedefimiz ilk 5 yilda dünyanin 500 üniversitesi arasina girmek, 10 yilda ise ilk 50 içerisinde olabilmek. Bunun için gerekli altyapi ve kaliteli eleman unsuruna sahibiz. Dolayisiyla Kütahya ve ilçelerimize yeni kurulan fakülte ve yüksekokullar ülkemize yeni üniversitelerin kazandirilmasini da saglayacaktir. Bu çalismalar bir anlamda gelecekteki Tavsanli Üniversitesi Kampüsü’nün çekirdegi olmaktadir.

Tesis temelimiz; ülkemize, milletimize ve sehrimize hayirli olsun!”

Törende konusan Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu özetle sunlara degindi:  “Üniversiteler ve buna bagli kurumlar bir toplumun aydinligidir, gelecegidir. Bu yüzden biz üniversitelerimize çok deger veririz. Kurulacak her yeni üniversite, bir fabrikadan daha çok katma deger saglamakta, hem ekonomik hem de sosyo-kültürel açilardan topluma liderlik yapmaktadir. Hükûmet olarak bütün sehirlerimizde üniversiteler kurduk ve bütçelerini arttirdik. Böylece üniversitelerimizin her geçen yil degistigini ve gelistigini gördük. Üniversitelerimiz yeni tesislere, yeni donanimlara kavustu.

Tavsanli Yüksekokulu nadir okullarimizdan biridir. Çünkü bu okul, çogunlukla isçilerimizin alin terleriyle kazandiklari, ticaret odamizin ve buradaki halkimizin katkilari ile meydana gelmistir. Bu çalismalar için ‘YÖK’ten geri döner, olmaz.’ seklinde ifadeler duyuyorduk. Daha önceki rektörlerden ise ‘siz YÖK’ten halledin, biz destekleriz.’ seklinde trajikomik ifadelerle karsilasmistik. Bu görevler üniversiteyi yönetenlerin görevleridir. 4 yillik yüksekokul için rektörümüzle birlikte hareket ettik.

Yerelden Tavsanli Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulu ile ilgili bir takim elestiriler oldu. Bu okullarimiz, gerekli bakanliklarin yaptigi arastirma ve fizibilite çalismalarinin ardindan açilmaktadir. Bu okullar ihtiyaçlara yönelik olarak açilmaktadir. Bu çalismada ise Kütahya için çikis noktasi, turizm olmustur. Ben YÖK Baskanina Türkiye için, Kütahya için turizmin önemini anlattim. Gerekli Bakanlarimizla bizzat görüstüm.

Okulumuz yapilinca asil sikintiyi ögretim kadrosu olustururken yasadik. Turizm dalinda Türkiye’de ögretim üyesi sikintisi oldugunu gördük. Tüm Türkiye’yi tarayarak bu sikintimizi gidermek için çok çalistik.

2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu nasil gerçeklestirilecek? Bunun için bütün potansiyelimizi degerlendirmek gerekir. Bu noktada Kütahya’miz için odak noktasi turizmdir. Çünkü geçmisi çok eskilere dayanan bir sehrimiz var. Osmanli burada kuruldu, Türkiye Cumhuriyeti burada dirildi. Dogal zenginliklerimiz, güzelliklerimiz; kaplicalarimiz, sanatçilarimiz var. Bu müstesna degerlerimizi degerlendirmek bizim görevimizdir.”

Tavsanli Belediye Baskani Mustafa Güler de sunlari belirtti: “Tavsanli Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulunun hayata geçirilme çalismalari, gerek tesislesme gerekse ögretim üyelerinin üniversitemize gelmesi neticesinde son asamasina geldi. Bu son nokta itibariyle memnuniyetimi ifade etmek istiyorum.

Tavsanli Yüksekokulu’nun kuruldugu günden itibaren hayata geçirilmesi, ayaga kaldirilmasi ve bugünlere gelmesi noktasinda faaliyette bulunan bir dernegimiz var. 2009’da Belediye Baskani olduktan sonra okulumuz için katkilarimiz oldu ve buna devam ediyoruz.

Ilçelerde yüksekokullar olusturuluyorsa fiziksel sartlarinda iyilestirilmesi temel hedef olmalidir. Geçmis rektörler zamaninda Tavsanli ile ilgili bize söylenen gerekçe ‘Dernek vasitasiyla olusturuldu, dernek yapsin, teslim etsin.’ idi. Tavsanli Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulu ile bu döngü kirildi. Üniversitemizde okuyan ögrencilerin bos zamanlarini degerlendirebilecegi diger tesislerin varligi da önemli. Kredi ve Yurtlar Kurumunun da burada yer almasi çok önemli. Bu açidan Rektörümüze çok tesekkür ediyorum. Yüksekokulda fiziksel sartlarin iyilestirilmesi noktasinda belediye ile ortak çalismalar yapilabilir.

Bizim beklentimiz Tavsanli Yüksekokulu’nun; ilçemizin kültürel, sosyal gelisimine ve ticari hayatina katki saglama noktasinda önemli bir rol oynamasidir.”

Törende Tavsanli Turizm Isl. ve Otelcilik Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kayik okul, okulda verilecek egitim ve turizm sektörü hakkinda bilgiler verdi.

Konusmalarin ardindan bu projede katkisi bulunanlara plaketleri takdim edildi. Tavsanli Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulumuzun temeli dualarla, büyük bir cosku ve mutluluk içerisinde atildi. Ayrica Spor Kompleksimizin açilisi da yapildi.

           

 

            

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Aralık 2014, Çarşamba / 1756 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler