Domaniç MYO Akademik Dayanisma Etkinliginde Unutulmaz Anlar Yasandi

Üniversitemiz Domaniç Meslek Yüksekokulu, Akademik Tanisma etkinligi Rektörümüz Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Kaymakam Mustafa Türkcan, Belediye Baskani Sahvet Ertürk, Domaniç Protokolü, Sivil Toplum Kurulusu temsilcileri, Ögretim elemanlari, Domaniç esnaf ve halki ile ögrencilerin katilimiyla gerçeklestirildi. Gerçeklestirilen etkinlikte, Domaniç Meslek Yüksekokulunu seçen ve bölümlere kaydini yaptiran en yüksek puana sahip her bölümün 3 ögrencisine Domaniçli esnafi, sivil toplum kuruluslari ve bazi sponsorlar tarafindan yurt, yemek bursu ve tabletlerden olusan hediyeler, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kaymakam Mustafa Türkcan, Belediye Baskani Sahfet Ertürk, MYO Müdürü Ögr. Gör. Türkmen Kalkan ve okul idarecileri tarafindan verildi.

DPÜ Domaniç MYO’yu Seçen Ögrencilere Tablet Hediye Edildi

Etkinligin gerçeklesmesine ve Domaniç MYO’na desteklerinden dolayi sponsor olan kurum, kurulus ve kisilere tesekkür belgesi verildi.

Etkinlikte konusan Rektörümüz Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, dünyada önemli olanin hos bir seda birakmak oldugunu hatirlatti: “Yetki ve sorumluluk sahiplerinin gecelerini gündüzlerine katip çalismasini, 600 yil dünyanin baris, huzur ve refah içinde yasamasini saglayan bu aziz milletin,devami olan bizlerin o günkü suuru, bilinci bugünlere tasima sorumlulugumuz oldugunu; dünyanin huzursuz ve sancili oldugu bu dönemde birligi, kardesligi, beraberligi, hosgörü ve anlayisi öncelikle kendi aramizda tesis edip sonrasinda bunu bütün dünyaya göstermemiz gerektigini ifade etti.”

 

Söylediginiz sözler sizde bir etki birakmiyorsa, duygu dünyanizda bir zelzele meydana getirmiyorsa, söyleyeceginiz her söz sadece kendinizi kandirmaktan ibarettir.” diyen Rektör Karaaslan konusmasini söyle sürdürdü: “Sadece kendisi için yasamak yetersiz, sig ve zavallica bir hayat demektir. Bizler çok yüce bir hayata talip olmaliyiz. Bu yüce amaç; hayati milletimiz için yasamak, bütün dünya insanligi için yasamak olmalidir.” dedi.

Dumlupinar Üniversitesinin dünyada 25 bin üniversite içinde 1152. sirada oldugunu hatirlatan Karaaslan, yapacaklari projeler ve üniversitenin bilimsel hedefleri konusunda bilgi vererek, DPÜ’ye gelecek 12 bin ögrencinin zorunlu Ingilizce egitim alacagini kaydetti.

 

Domaniç MYO Müdürü Ögr. Göv. Türkmen Kalkan; okuldaki ögretim, ögrenci sayisi ve mezunlar ile ilgili bilgilere vererek 19. mezunlarini verdiklerini ve 2975 mezunun ülkenin dört bir yaninda is hayatina atildiklarini belirtti. Kalkan, ögrencilerin iyi bir insan olarak kendilerini yetistirmelerini, bunun için çaba gösterdiklerini kaydederek ögrencilere tavsiyelerde bulundu.

 

Belediye Baskani Sahvet Ertürk, “En iyi yatirim insana yapilan yatirimdir. Saglikli gençler yetistirmesi önemlidir. Spor kompleksinin açilmasi bize büyük mutluluk vermektedir. Bunun hayata geçirilmesinde emegi geçen okul yöneticilerine tesekkür ederim. Spor kompleksinin ilçemiz gençlerine ve ögrencilerine büyük yararlar saglayacagini umuyorum. Bu yapinin Domaniç ilçemizde gençlerimizi, çocuklarimizi kötü aliskanliklardan uzak tutarak basarilarina katki saglayacagina inaniyorum. Siz sevgili ögrenciler anne babalarinizin bize emanet ettikleri kutsal varliklarsiniz.” dedi.

 

Belediye Baskani Sahvet Ertürk, ögrencilerin Domaniç’te rahat ve huzurlu bir egitim dönemi geçirebilmeleri için ellerinden gelen her türlü destegi yapacaklarini ifade ederek, Domaniç Belediyesi’nin daha fazla gelir elde edip hizmet verebilmesi için ögrencilerden ikametlerini Domaniç’e tasimalarini istedi.

 

Domaniç Meslek Yüksekokulu Prof.Dr.Ahmet Karaaslan Konferans Salonunda gerçeklesen ve MYO Yerleskesinde pilav ikrami ile devam eden Akademik Yili Dayanisma etkinligi, ögrencilerin unutamayacaklari güzel anlara sahne oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kaymakam Mustafa Türkcan, Belediye Baskani Sahvet Ertürk, ögrencilere kendi elleriyle pilav ikram etti.

 

Ögrenciler, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’in pilav ikramini alirken memnuniyetlerini dile getirirdi. Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, ögrencilerle özel ilgilenerek onlarla sohbet ederek düsünce ve önerilerini aldi.

 

Akademik Tanisma etkinligi sayesinde ögrencilerle ögretim elemanlari arasinda güzel bir kaynasmanin saglandigini ifade eden ögrenciler, bu yilki programa Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan’in da katilarak ögrencilerle ilgilenmesi, dinlemesi, düsüncelerini ve önerilerini almasi, mütevazi bir sekilde pilav dagitimi yapmasi bizler için ayrica bir güzellik oldu, seklinde düsüncelerini dile getirdiler. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Kasım 2014, Çarşamba / 1741 defa okundu.

Etiketler : dpü, dpü dumlupınar meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler