Türkmenistan Baskonsolosu Oraz Muhammed Charyev Üniversitemizi Ziyaret Etti

Türkmenistan Baskonsolosu Oraz Muhammed Charyev Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyarette Üniversitemizde egitim gören Türkmen ögrencilerle bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Türkmen ögrencilerle bir araya gelmeden önce Türkmenistan Baskonsolosu Oraz Muhammed Charyev’e Evliya Çelebi Yerleskemizde bulunan Konukevi’ni, Ileri Teknolojiler Merkezi’ni, Yabanci Diller Yüksekokulu’nu, Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi’ni tanitti. Yapilan ve yapilmasi planlanan projeler hakkinda bilgi verdi. Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Üniversitemiz, Türkiye’nin en güzel kampüsüne sahip oldugunu ve fonksiyonel açidan da diger üniversitelerinin önünde oldugunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ayrica laboratuvarlarimizda saç telinin yarisina Türkiye haritasi çizebilen 8 modüllü ekipmanin yeryüzünde sadece Dumlupinar Üniversitesi’nde oldugunu belirterek "120 cihazla 18 farkli laboratuvar kurduk. Ögrencilerimiz için dil sehri kuracagiz. Ögrencilerimiz Ingilizceyi ana dili gibi ögrenecek ve dil ögrenme açigini kapatacagiz" dedi.

Sizler yabanci uyruklu ögrenciler degil, bizim öz kardeslerimizsiniz.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Türkmen ögrencilere yaptigi konusmada sunlari ifade etti: “Sizler yabanci uyruklu ögrenciler degil bizim öz kardeslerimizsiniz. Dildeki ufak tefek degisikligin yaninda bizler sizleri anliyoruz. Ben kendi çocuklarim için ne yapiyorsam aynisini devletin bize sundugu imkânlar ölçüsünde sizlere sunmaya çalisiyoruz. Bunu her gün bizzat yasiyorsunuz. Üniversitemiz her geçen gün donanimi, zenginligi artan bir üniversite oluyor. Size üç yeni kafeterya yapiyoruz. Fen Edebiyat Fakültesi’nin iç avlusuna, Mühendislik Fakültesi’nin iç avlusuna ve Iktisadi Idari Bilimlerin göle bakan kismina yeni kafeteryalar yapiyoruz. 24 saat açik lokantalarimiz kafeteryalarimiz olacak. Sehirde ne varsa kampüsümüzde olacak. Kampüsümüz evinizi aratmayacak. Bunlar kampüsümüzdeki sosyal hayatla ilgili gelismeler. Bunun disinda idari anlamda, egitim ögretim noktasinda karsilasacaginiz sikintilari gözünüzde büyütmeyin. Bunlarin hepsini asariz. Türkmenistan’a giris çikisiniz disinda bizim açimizdan hiçbir sikinti yasamazsiniz. Burada bulundugunuz süre içerisinde bizi daha iyi taniyacaksiniz. Bizler de Baskonsolosu Oraz Muhammed Charyev ile Türkmenistan’ a gidis gelislerimizin arttirilmasi yönünde temennide bulunduk. Daha fazla Türkmen ögrenciyi Üniversitemize bekleyecegiz. Bizler sizleri ayni anne babanin çocuklari gibi görüyoruz, ayni degerleri paylasiyoruz, ayni inanca sahibiz. Bu düsünceler isiginda, bu sene Üniversitemize gelen kardes ögrencilerimizin sayisi arti. Bundan sonra daha sik beraber olacagiz, bana daha kolay ulasacaksiniz. Web sitemizden dilek ve temennilerinizi bize iletebilirsiniz.

Burada egitim gördügünüz süre çerçevesinde sadece Kütahya’da kalmayin; Konya’ya, Istanbul’a, Ankara’ya gidin.  Türkiye’yi daha yakindan tanima imkânina kavusmaniz için sizler için yeni bir otobüs getirtiyoruz. Dumlupinar Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra dünya çapinda bir üniversiteden mezun olmanin gururunu sevincini yasayacaksiniz. Bu basari tamamiyla sizin çalismalariniza baglidir. Zamaninizi iyi degerlendirin. Türkçenizi biraz daha gelistirin, edebi kitaplar okuyun. Akademisyen arkadaslarimiz sizlere bu konuda gerekli rehberligi yapacaktir.

Gurbette olmanin hâsil ettigi bir burukluk mutlaka yasanir, bu insan olmanin dogal bir sonucudur. Bunlari önemsemeyin, ayaklarinizin üzerinde durun. Hayatta ki engellerle kendi basiniza mücadele edeceksiniz. Üniversitemizde sizi anlayan insanlarla bir aradasiniz. Üniversitemizde problem olacak bir sey göremiyorum. Kötü aliskanliklardan uzak durun sagliginiza dikkat edin.

Üniversitemizde; mutlu, huzurlu bir egitim dönemi geçirmenizi diliyor tekrar üniversitemiz hos geldiniz diyorum.”

Oraz Muhammed Charyev yaptigi konusmada "Ailenizden uzak, gençlik yillariniza burada egitim aliyorsunuz. Türkmenistan Devleti olarak sizlerle ilgilenmek zorundayiz. Amacimiz sizlerle daha yakindan ilgilenmek.

Dumlupinar Üniversitesi Türkiye’nin en kaliteli üniversitelerindendir. Konferansa gelmeden önce Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile birlikte Dumlupinar Üniversitesi’ni gezdik.  Yurtlarinizdan egitim alanina, laboratuvarlardan yemekhanenize kadar gezdim. Üniversitenizde 7 yildiz kalitesinde konukevi bile var. Dumlupinar Üniversitesi’nden çok etkilendim. Dumlupinar Üniversitesi’nde her sey var. Hiçbir problem görmedim. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’a bu anlamda tesekkür ediyorum." dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve Baskonsolosu Oraz Muhammed Charyev birlikte Türkmen Milli Pilavini ögrencilere dagitti.

Türkmenistan Baskonsolosu Oraz Muhammed Charyev’in ziyaretine, Rektör Yardimcilarimiz Prof. Dr. Yunus Erdogan, Prof. Dr. Kaan Erarslan, KÜTSO Baskani Nafi Güral, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Mühendisli Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisligi Bölüm Baskanimiz Prof. Dr. Iskender Isik, Fen Bilimleri Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Hasan Göçmez eslik ettiler.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Kasım 2014, Salı / 2269 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisi, bahar şenlikleri,

Bu Kategorideki Diğer Haberler