“DPÜ Olarak Bilisim Alt Yapisina Önemli Yatirimlar Yaptik”

Çagin gereklerine ve degisimlerine uyum adina bilgi teknolojilerine önemli yatirimlar yaptik

         Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupinar Üniversitesinin bilisim teknolojileri alt yapisini güçlendirme adina önemli yaptirimlar yaptiklarini kaydederek sunlari söyledi: “Çagin gereklerine ve degisimlerine uyum adina bilgi teknolojilerine önemli yatirimlar yaptik. Önemli bir yatirimimiz da akilli kart sisteminin hayata geçirilmesi olmustur. Akilli kart uygulamasi ana kapi giris/çikis kontrolü, yurt giris/çikis kontrolü, kütüphane kitap ödünç/iade islemleri, yemekhane, kantinler, sosyal tesisler, otoparklar, kütüphane bilgi sistemi uygulamalarinda faaliyete geçirilmis ayni zamanda sehir içi ulasimda da ayni kart kullanilmaya baslanmistir. Bu hizmetlerin tamami sadece bir kartin kullanilmasiyla yapilabilmektedir. Evliya Çelebi Yerleskesi, Germiyan Yerleskesi ve ilçelerimizde bulunan Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarinin bulundugu alanlarin güvenlik kameralari ile kesintisiz izlenmesini saglayacak sistem tamamlanmistir.

            Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleskesi, Germiyan Yerleskesi ve ilçelerimizde bulunan Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarinda akademik ve idari personel ile ögrencilerimizin hizmetine sunulmak üzere kablosuz ag projemiz tamamlanmis ve hizmete sunulmustur.

            5070 sayili Elektronik Imza Kanunu, 3473 sayili Muhafazasina Lüzum Kalmayan Evrak ve Malzemenin Yok Edilmesi Hakkinda Kanun, TS 13298 sayili Elektronik Belge Yönetimi Standardi ve konu ile baglantili diger genelge ve yönetmelikler çerçevesinde; kurumsal faaliyetler içerisinde üretilen ya da idarede kayit altina alinan belgelerin uygun bir biçimde dagitilmasina, erisilmesine, dosyalanmasina, ayiklanmasina, ulusal arsivlerde depolanmasina veya imha edilmesine kadar sürdürülen her türlü islemin daha hizli, ekonomik, verimli, güvenilir, yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olarak isleme konmasina yönelik EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) faaliyete geçirilmistir.

            Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarinda en az 40 kullanicili 25 Bilgisayar laboratuvari kurulmustur.  Tüm akademik personele HP EliteBook 8560 notebook ve Canon I-Sensys LBP6650dn yazici dagitimi yapilmistir. Network Altyapi Iyilestirme Çalismalari kapsaminda Evliya Çelebi Yerleskesinde bulunan Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakültesi binalarinda yeniden kanalet ve kablolama çalismalari yapilmis, Network ana omurga hizi birçok noktada 10 Gbps'a yükseltilmistir.

Akademik ve idari personellerimiz ile ögrencilerimize daha iyi bir mail altyapi hizmeti sunabilmek için Google Application (Gmail) altyapisina geçis yapilmistir. Akademik ve Idari personellerimiz ile ögrencilerimiz için kurumsal mail adresleri belli standartlar dogrultusunda birimimiz tarafindan olusturulmus ve hizmete sunulmustur.

Üniversitemizde tüm hizmet binalarimiza toplamda 400 noktaya kablosuz internet erisim cihazi monte edilerek büyük ölçekli, örnek bir Wifi Projesi gerçeklestirilmistir.

Kablosuz ag çalismasi ile birlikte ulusal ve uluslararasi akademik bir ag olan eduroam yayinina baglanma sartlari yerine getirilerek, üniversitemizin bütün yerleske ve yüksekokullarinda eduroam yayini baslamistir.

Yeni ögrenci ve personel otomasyonu bünyesinde ilgili altyapi, güvenlik ve veri transferi çalismalari hizmete sunulmustur.

Üniversitemize kurumsal bir imaj kazandiracak bir düzenlemeye gidilerek, üniversitemiz web sitesi yeniden tasarlanmis; fakülteler, enstitüler, yüksekokullari, meslek yüksekokullari ve diger birimlerimiz için kendilerinin güncelleme yapabilecekleri standart web siteleri olusturulmustur. Ayrica üniversitemizle ilgili güncel haberlerin yayinlanacagi haber.dpu.edu.tr adli haber portali olusturulmustur.

Internet üzerinden yayin yapabilen dpu tv’yi kurduk.

7/24 faaliyete geçirilen kütüphanemizde veri tabanlari gelistirilmis, yeni veri tabanlarina erisim saglanmis ve e-kitaplara ulasim kolaylasmistir. Kütüphanenin mobil uygulamasi yayina geçirilmis, android kullanicilari ve iOS kullanicilarinin mobil uygulamalari indirerek kütüphanemizden yararlanmalari kolaylastirilmistir.  

Ögrenci Bilgi Sistemi (OBS) ve Personel Bilgi Sistemi (PBS) kullanimi sayesinde islemler elektronik ortamda en hizli sekilde tamamlanmaktadir.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Kasım 2014, Cuma / 1866 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, Recep Tayyip Erdoğan, togg, trugo hızlı şarj istasyonu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler