Tip Fakültesi Ögrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Törenle Giydi

Tip Fakültesi birinci sinif ögrencilerimiz düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giyerek meslege dogru ilk adimlarini attilar.

Egitim Fakültesi Kirimizi Salonda düzenlenen Beyaz Önlük Giydirme Töreni’nde konusan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, sagligin ve insan psikolojisinin önemine degindigi konusmasinda, hastalarin önce psikolojik olarak ayaga kaldirilmasi gerektiginin altini çizerek, “Lütfen hasta psikolojisine dikkat ediniz. Birkaç güzel cümleyi onlardan esirgemeyelim. Hastalariniz çok memnun olacaktir” diyerek meslege dogru yeni adim atan Tip Fakültesi ögrencilerine tavsiyelerde bulundu.

Rektör Yardimcimiz ve Tip Fakültesi Dekanimiz Vekili Prof. Dr. Osman Genç’te törende yaptigi konusmada; doktorluk mesleginin fedakârlik meslegi oldugunu kaydederek, “Doktorlar, sabah muayene ettigi hastanin gecede sorumlulugunu hissediyor. Gerektiginde gece kosa kosa çagrildiginda acile gidiyor, hastasina sifa verme adina fedakârlikta bulunuyor” dedi.

Konusmalarin ardindan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Rektör Yardimcimiz ve Tip Fakültesi Dekanimiz Prof.Dr. Osman Genç, Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Yunus Erdogan, Kamu Hastaneleri Birligi Kütahya Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Ilahiyat Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Bilal Kemikli, Güzel Sanatlar Fakültesi Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Ahmet Altuncu ile Tip Fakültesi Ögretim Üyelerimiz tarafindan ögrencilerimize meslege dogru ilk adimin ifadesi olan beyaz önlükleri giydirildi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Ekim 2014, Perşembe / 2268 defa okundu.

Etiketler : dpü, dpü iltem, dpü kütahya uygulamalı bilimler fakültesi,