Ögrencilerimiz, Kendi Isini Kurmak Isteyenlere Destek Konferasi’nda Bilgilendirildi

Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz veKütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz tarafindan konusmaci olarak Kütahya KOSGEB Il Müdürü Adem Ayper’in katildigi “Kendi Isini Kurmak Isteyenlere Destek” konferansi düzenlendi.

Konferansta konusan KOSGEB Il Müdürü AdemAyper özetle sunlari söyledi: “KOSGEB’ten desteklen sektörler Madencilik Ve Tas Ocakçiligi, Imalat, Insaat, Toptan Ve Perakende Ticaret, Ulastirma Ve Depolama, Konaklama Ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri, Mesleki, Bilimsel Ve Teknik Faaliyetler, Diger Hizmet Faaliyetleridir. Destek almak isteyen girisimci, destek alirken uygulamali meslek egitimi almak zorundadir. Minimum 70 saatlik egitim ve atölye çalismasindan olusan egitim programini kapsar (girisimcilik özelliklerinin sinanmasi ve is plani hazirlanmasi) Uygulamali Girisimcilik Egitimleri KOSGEB veya diger kurum     ve kuruluslar (üniversite, ISKUR, belediye v.b.) tarafindan düzenlenebilir. Egitimlere katilanlardan ücret alinmaz.”

Uygulamali girisimcilik egitiminin kapsamina da deginen Adem Ayper su bilgiler verdi: “Modül 1: Girisimcilik özelliklerinin sinanmasi, is fikri gelistirme – 8 saat, Modül 2: Is plani kavrami ve ögeleri (pazar arastirma, pazarlama plani, üretim plani, yönetim plani, finansal plan) – 18 saat, Modül 3: Is plani ögelerinin pekistirilmesine yönelik atölye çalismalari – 24 saat, Modül 4: Is planinin yazilmasi – 20 saattir. Katilimcilar bunlardan basari ile geçmek zorundadir.

Yeni girisimcilik destegi için Girisimciler Uygulamali Girisimcilik Egitimini tamamlayarak Katilim Belgesini almis olanlar basvurabilir. ISGEM’de yer alan isletmeler basvurabilir. Egitim Katilim Belgesi aldiktan sonra is yerini kurmak ve üzerinden 2 yil geçmemis olmasi gerekir.Katilim Belgesi bulunan girisimcinin ortaklik payinin %30’dan fazla olmasi gerekir. Birden fazla ortagin Katilim Belgesi varsa, 1 tanesi destek alabilir.”

Adem Ayper konusmasinin devaminda destek basvuru belgeleri, destek basvuru asamalari, destek miktarlari hakkinda katilimcilara bilgi verdi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Ekim 2014, Pazartesi / 1953 defa okundu.

Etiketler : dpü, @osmaniye, @malatya, @kilis,

Bu Kategorideki Diğer Haberler