Kirgizistan’daki Alternatif Tip Teshis ve Tedavi Yöntemleri Üniversitemizde Tanitildi

Üniversitemiz Tip Merkezi Etkinlikleri çerçevesinde “Kirgizistan’daki Alternatif Tip Teshis ve Tedavi Yöntemleri” adli panel düzenlendi. Panele konusmaci olarak Dr. Nurlan Chalponbaev ve Dr. Andrey Grishin katildi.

Üniversitemiz Tip Merkezi Etkinlikleri çerçevesinde “Kirgizistan’daki Alternatif Tip Teshis ve Tedavi Yöntemleri” adli panel düzenlendi. Panele konusmaci olarak Dr. Nurlan Chalponbaev ve Dr. Andrey Grishin katildi.

Panelin açilis konusmasini gerçeklestiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan; Insanin sahip oldugu en degerli varligin saglik oldugunu ve insanlarin evine, arabasina gösterdigi hassasiyeti Allah’in insanogluna muhtesem hediyesi olarak verdigi sagligi koruma noktasinda göstermedigini belirterek söyle konustu: “En degerli varligimiz olan sagligi kaybettikten sonra çözüm aramak zor bir istir. Saglik ancak kaybedildikten sonra anlasilir. Dünya nüfusu arttikça, sanayilesmenin ve teknolojinin gelismesine paralel olarak hastaliklar artmaktadir. Hastaliklar arttikça ülkelerin saglik harcamalari bütçelerinde çok büyük hacimler tutmaktadir.  Bazi ülkeler için mutluluk kaynagi olan bu bütçeler digerleri için yikim olmaktadir. Bir toplumda saglik harcamasini çok üst düzeye çikarildigini söylemek aslinda o toplumda hastaliklarin yaygin hale geldigini söylemektir. Dünyada uyusturucu kullaniminin %43’ü ABD’de gerçeklesmektedir ve bu yönüyle o toplumu hasta toplum olarak da mütalaa edebiliriz.”

Biz Dumlupinar Üniversitesi Olarak Saglikli Toplum Olusturmak Zorundayiz.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan “Biz üniversite olarak toplumun agir yükünü azaltmak, daha saglikli toplum olusturmak, üzerimize düsen sorumlulugu yerine getirmek zorundayiz. Modern tip ve onun çözümleri hiç süphesiz insanlarin saglikli kalmak adina hiç kimsenin itiraz edemeyecegi bir realitedir. Saglik Bakanliginin, önemini kavrayarak kurdugu Geleneksel, Tamamlayici Alternatif Tip Uygulamalari Daire Baskanligi bu yolda atilmis önemli bir adimdir.

Üniversite olarak bugün Kirgizistan’dan gelen genç iki doktor arkadasimizdan farkli iki çözüm önerilerini dinleyecegiz. Bu iki metodu tanimaya çalisacagiz ve tip dünyasinin hizmetine sunacagiz. Üniversitemize gelerek bizlere bilgi veren genç doktor arkadaslarima hos geldiniz diyor ve tesekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’in arkasindan söz alan Dr. Nurlan Chalponbaev Vejetatif-rezonans test ve Biyorezonans terapi hakkinda bilgi verdi. Sistemin Foll’in yöntemi ile 1953 yilinda Almanya’da dogdugunu belirten Dr. Nurlan Chalponbaev katilimcilara R. Foll’un yöntemi hakkinda bilgi vererek sunlari ifade etti: “Yöntem, organlarin vücudun çesitli noktalardaki baglantilari arasindaki elektriksel degismelerin farkliliklarini ölçerek bu noktalari etkileyip organlar üzerinde düzeltici faaliyetleri tespit etmis ve bununla vücudun fonksiyonlarini degistirebilecegini kesfetmistir. 1953 yilinda R. Foll ve mühendis F. Verner’in cihazi ile birlikte Elektroakupunturu olusturmus (bu noktalara elektrik sinyalleri vererek) ve arastirmalarini ilaçla bütünlestirerek bunu farkli bir terapiye dönüstürmüstür. 1954 yili R.Foll’un ‘Ilaçlarin testi’ çalismalarinin baslangiç yili olmustur. Bulunan noktalara ilaç koyarak bunlarin organlara olan etkisini ölçen R. Foll, en iyi pozitif etkiyi gösteren ilaçlari bulmayi 1954 yilinda basarmistir. 1981 yilinda Foll’un elektroakupuntur yöntemini kullanan Uluslararasi topluluklarin baskani E. Holliser birçok deneyler yapmistir. Bu deneylerde laboratuvar ortamlarinda bulunan Biyokimyasal hücrelerin hangi mesafede ne kadar etkilendigini ve bu etkilerin hangi ilaçlarla mümkün oldugunu tespit etmistir. Ilacin organa aktarilmadan en yüksek degisimin hangi mesafede en iyi sonucun alindigini bulmustur.”

Dr. Nurlan Chalponbaev konusmasinda; Vejetativ – Rezonans Testi, Biorezonans terapi, Tibbi merkez IMAGO, Kolesterol, karbonhidrat metabolizmasi, Yeterli magnezyum içeren enzimlerin eksikliginin sonuçlari, Ateroskloros, Enfarktüs ve iskemik inme, Hiperglisemi - stresin bir sonucu olarak - reaksiyon, Diyabet tip2 türünün tedavi prensipleri,  BRT hakkinda bilgi verdi.

Panelin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan; Dr. Nurlan Chalponbaev, Dr. Andrey Grishin’e Dumlupinar Üniversitesini sembolize eden altin anahtar plaketi ve ani tabagini takdim etti.

Panele Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve esi, Cumhuriyet Bassavcisi Atilla Aslan ve esi, Kamu Hastaneler Birligi Genel Sekreteri Opr. Dr. Mithat Ekici, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Yunus Erdogan, Prof. Dr. Osman Genç, dekanlar ve çok sayida akademisyen katildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Ekim 2014, Pazartesi / 2234 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, @şanlıurfa, @hatay,

Bu Kategorideki Diğer Haberler