Üniversitemiz, Her Zaman Oldugu Gibi, 1. Oldu.

Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisligi Bölümümüzde doktora ögrencileri ve arastirma görevlisi olan Firat Aydemir’in "LED’li Sokak Lambalari için Mikrodenetleyici Tabanli Akilli Sürücü Sistem Tasarimi" adli projesi Marmara Tanitim Fuarcilik Tarafindan 2014 Döneminde Yürütülen 5. Led Yarismasi’nda 1. oldu.

Sektörün En Özel Projeleri 5. LED Yarismasi’nda LED aydinlatma ve LED’li ürünler ile ilgili özel sektör, sanayici, arastirmaci, akademisyen, ögrenci, tüm kesimlerin projelerini sunmalarini, sunulan bu projelerin bir degerlendirilmeye tabii olmasini, degerlendirme sonucunda da özel projelerin ödüllendirilmelerini sagliyor. Amaci, özel sektördeki Ar-Ge projelerinin göz önüne çikmasi, üniversitelerdeki arastirmalarin sunulmasi, özel sektör ile üniversiteleri projelerinin bir araya gelmesi olan LED Yarismasi, sektörün gelisimine katkida bulunma misyonu üstleniyor. (*Kaynak: http://ledfuari.com/5-led-yarismasi-basvurulari-hiz-kesmeden-devam-ediyor/)

Kazanilan bu büyük basariyi degerlendiren Arastirma Görevlimiz Firat Aydemir sunlari söyledi: “LED Teknolojisindeki gelismeler ve kullanim alanlarinin gelismesiyle bu alanda yapilan yatirimlar gün geçtikçe artmaktadir. Bizim bu konu üzerinde çalismaya baslamamizin temelinde de bu teknolojinin gelisimine katkida bulanmak yatiyordu. Gelistirmis oldugumuz bu yeni LED sürücü sistemi hali hazirda ticari olarak satilan sürücülerin aksine daha akilli bir sistem olup, sürücü teknolojilerinin tasarimina yeni bir bakis açisi getirmektedir. Sonuçta LED dostu, gelisimi ve degistirilmesi kolay bir sistem tasarimini gerçeklestirmis olduk.”

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Eylül 2014, Pazartesi / 2398 defa okundu.

Etiketler : dpü, savunma sanayii başkanlığı, tusaş,

Bu Kategorideki Diğer Haberler